یادداشت Haniyeh

Haniyeh

Haniyeh

فکر می‌کنم از آخرین ریویویی که نوشتم خیلی می‌گذره. برای کتاب‌های دیگه نه اما برای این کتاب باید حتی دست‌ و پا شکسته چیزی به یادگار بذارم.
شخصیت‌ها و داستان قوی‌تر از کتاب هابیت هستن، پس اگر اون کتاب رو خوندید، بدونید این مجموعه از اون هم بهتر خواهد بود.
روایت ارباب حلقه‌ها همیشه تازه هست، چون حرص و طمع برای به دست آوردن قدرت همیشه بوده و هست. برای همین کتابی که حدود یک قرن پیش نوشته شده رو درک می‌کنم و به دنیای الان شبیه می‌دونم. توی این کشمکش قدرت، روابط دوستی و فداکاری‌های افراد گروه، داستان رو برام خیلی جذاب‌تر می‌کنه.
اینجا شخصیت‌ها اندازه خودشون نقشی برای ایفا کردن دارن و می‌شه در مورد ویژگی‌های هر کدوم صحبت کرد.
جناب تالکین بین سال‌های ۱۹۳۷ تا ۱۹۴۹ این مجموعه رو خلق کرده و با جزئیات کامل نقشه دنیایی که در اون زندگی می‌کنن ترسیم‌ کرده. به همین خاطر در تمام داستان، سرزمین‌ها، قلعه‌ها، رودخانه‌ها و کوه‌ها و همه چیزها جای مشخصی دارن و این ماجراجویی رو خیلی واقعی‌تر کردن.
حین خوندنش، درواقع شنیدنش، حس‌های مختلفی رو تجربه کردم. خوشحالی، ناراحتی، ترس و نگرانی، هیجان، شک و تردید و حتی خشم. کاملا احساساتم رو درگیر خودش کرد.
تنها چیزی که گاهی اذیتم کرد، طولانی شدن توصیف طبیعت اطرافشون بود. باعث می‌شد خسته بشم و حواسم از داستان پرت بشه. اما این برای بعضی نقاط قوت محسوب می‌شد. چون توصیف‌های بسیار زیبا و دلنشینی داره و طولانی‌بودنشون یه اتفاق مثبت دونسته می‌شه.
این مجموعه رو با صدای جذاب جناب سلطان زاده گوش بدید. انگار همه چیز جلوی چشمتون جون می‌گیره و واقعی می‌شه. ترجمه جناب علیزاده رو هم با یه ترجمه دیگه مقایسه کردم و دیدم واقعا ترجمه ایشون عالی و قابل فهمه.
اگر طولانی بودن کتاب اذیتتون کرد، اول فیلم‌ها رو ببینید تا انگیزه ادامه دادن پیدا کنید ولی اگر کسی هستید که دوست دارید اول کتاب رو با جزئیات بخونید، سراغ فیلم نرید، چون فیلم در بعضی قسمت‌ها برای کسی که کتاب‌ها رو نخونده کمتر تاثیرگذاره و گاهی هم درکش سخته و فقط کلیات رو می‌فهمید.
امیدوارم این مجموعه برای هر کسی که می‌خونه عزیز و تاثیرگذار باشه ♡