یادداشت نعیمک

نعیمک

نعیمک

1403/9/24

اولین کتابی که از باتلر خواندم. اسم کتاب انگار شبیه راهکارهایی است تا چه‌طور کمتر خشونت بورزیم یا آرامش خودمان را حفظ کنیم اما در واقعیت این طور نیست. باتلر در فصل‌های مختلف مفهوم خشونت را بررسی کرده است و سعی کرده توضیح دهد که خشونت آیا تعریف مشخصی دارد یا در دوره‌ها و شرایط مختلف تغییر می‌کند. به طور مثال «پرخاشگری» خشونت حساب می‌شود؟ در این بین مفاهیمی را می‌سازد که هر کدام به ما کمک می‌کند تا بتوانیم مفهوم خشونت را برای خودمان دقیق‌تر بسازیم. یا فکر کنیم چه رفتارهایی از ما که تا دیروز فکر نمی‌کردیم خشونت‌آمیز باشد در اصل خشونت‌آمیز بوده.
کتاب‌ نمی‌خواهد ما را آرام کند بلکه می‌خواهد به این فکر کنیم که راه‌حلی به اسم خشونت‌پرهیزی هم هست. شاید همه جا کاربرد نداشته باشد یا اصطلاحاً جایی از کوره در برویم اما می‌شود به راه‌حل دیگری هم فکر کرد. او مفاهیمی را در رابطه با دیگری، اجتماع، روان‌شناسی، جنگ، اقلیت‌ها و ... بیان می‌کند که حتماً ما را به فکر فرو می‌برد تا دوباره نگاهی به خودمان و رفتارهایمان بکنیم.
ترجمۀ کتاب بد است. انگار لغت به لغت ترجمه شده و اصل مفهوم نمی‌رسد مگر اینکه به شکل طاقت‌فرسایی چند بار خوانده شود. این به دلیل آنلاین بودن کتاب نیست که فکر کنیم بی‌حوصله منتشر شده است (و کتاب‌های رسمی بازار هم با چنین مشکلی روبرو هستند.) پس اگر شروع به خواندن کردید با حوصله و چند صفحه صفحه بخوانید. برای من همیشه بلندخوانی بسیار کمک‌کننده است.