یادداشت فاطمه ثانی

         این کتاب را در نمایشگاه کتاب امسال خریدم و به تازگی به پایان رساندم. این دومین کتاب در زمینه مساله فلسطین بود که می‌خواندم  و برایم  بسیار پرفایده بود. امیدوارم متنی که درباره این کتاب نوشتم مفید واقع شود.

کتاب " تاریخچه نزاع اسرائیل و فلسطین"
ایلان پایه نویسنده این کتاب، مورخ و فعال اجتماعی اسرائیلی است. او استاد دانشکده علوم اجتماعی و مطالعات بین‌المللی و رئیس مرکز اروپایی مطالعات فلسطین در دانشگاه اکستر بریتانیاست. مشهورترین کتاب او "پاک‌سازی قومی" می‌باشد. 
نویسنده در این کتاب به بررسی و تحلیل ریشه‌های تاریخی این نزاع می‌پردازد که از اواخر قرن ۱۹ و ظهور جنبش صهیونیسم آغاز و تا دهه‌های اخیر ادامه دارد و مخاطب را با دلایل و زمینه‌ها و پیامدهای این مناقشه‌ی تاریخی آشنا می‌کند.
از نقاط قوت کتاب کم‌حجم بودن آن و بیان وقایع و رویدادهای تاریخی مهم از قبیل مهاجرت یهودیان به فلسطین، اعلامیه بالفور، اشغال سرزمین‌ها و... است.  
نکته مهم این است که نویسنده با لحنی بی‌طرفانه و با استفاده از منابع متنوع که آنها را در انتهای کتاب مکتوب کرده به بررسی و تحلیل جوانب مختلف مساله می‌پردازد و در پایان کتاب قسمت نتیجه‌گیری نکات مهمی را بیان می‌کند:
"از زمانی که جنبش صهیونیستی تصمیم گرفت بر تشکیل دولت یهودی در خاک فلسطین تمرکز کند، به یک جنبش استعمارگری شهرک‌نشینی تبدیل شد. جنبش‌های استعمارگری شهرک‌نشین جنبش‌های اروپایی‌هایی‌اند که به دنبال ساختن اروپایی جدید در خارج از مرزهای اروپا هستند، چون حضورشان در اروپا برای اروپاییان خوشایند نبوده است. در تمام موارد استعمارگری شهرک‌نشین، استعمارگران مناطقی را انتخاب کرده‌اند که مردمانی در آنجا زندگی می‌کرده‌اند‌. مردم بومی این مناطق از دید استعمارگران شهرک‌نشین مانعی بوده‌اند که باید برداشته می‌شدند."
درباره ترجمه کتاب  باید بگویم که آقای مهدی‌پور با ترجمه روان و شیوای خود به فهم مساله برای خواننده کمک زیادی کرده‌اند. به ایشان خداقوت می‌گویم.


      
20

2

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.