یادداشت پیمان قیصری
1404/3/7
دوزخ ضحاک یک کتاب کمیکه که داستانش الهام گرفته از دو داستان قدیمی هست. ضحاک ماردوش بعد از اسیر شدن به دست فریدون در کوه دماوند به بند کشیده میشه. و داستان دوم مربوط به شخصی هست به نام ارداویراف که با خوردن یک معجون سه روز بیهوش میشه و پس از به هوش اومدن کتابی با نام ارداویرافنامه مینویسه در مورد سفرش به دوزخ و ... کتابی که قبلتر از کمدی الهی دانته نوشته شده. در ابتدای این کتاب اومده: «کتاب پیش رو برداشتی آزاد از سرنوشت ضحاک است؛ ضحاکی که آفریدون بر او چیره گشته و در دماوندکوه به بندش کشیده است، اما چنان که در متون تاریخی و اسطورهای ثبت شده، ضحاک همچنان در بند و زنجیر است و پس از سه دورهی چهار هزار ساله یا چهار دورهی سه هزار ساله از بند رها خواهد شد و نبرد نهایی میان خیر و شر رخ میدهد. نگارنده ی این داستان رویدادی را با الهام از کیش مغان در دوره ی ساسانی و سرانجام ضحاک طرح ریخته و داستانی نو پدید آورده...» پ.ن : یک انیمیشن به اسم «آخرین داستان» ساخته شده که اقتباسی آزاد از داستان ضحاک و فریدونه. به نظرم جالبه و ارزش دیدن داره و بهتره که قبل خوندن این کمیک دیده بشه. لینک دانلود و تماشای آنلاین انیمیشن و چند تا عکس نمونه از صفحات کتاب رو توی این کانال گذاشتم که تا امروز حکم دفتر یادداشت کتابی من رو داشته، اگه دوست داشتید میتونید عضو هم بشید :)) @peiman198913books