یادداشت علیرضا غریبی

بسم الله الرحمان الرحیم
از ابتدا تا کنون همواره انسان به دنبال شناختن و فهمیدن هستی بوده و هست، اما خودِ "شناخت" چیست؟ ما چگونه می‌توانیم چیزی را بشناسیم؟ اینکه می‌گوییم چیزی را فهمیدم یعنی چه؟ از کجا میتوان فهمید کدام شناخت درست است و کدام غلط؟ اصلا ملاک درست بودن شناخت چیست و اینکه می‌گوییم یک شناخت درست است یعنی چه؟ و مهم تر از همه آیا امکان شناخت حقیقت ممکن است؟
باید در نظر داشت، مسئله شناخت، مسئله‌ای بسیار  ریشه‌ای و مسیری پر پیچ و خم و جاده‌ای شدیدا لغزنده است، که لغزش در این راه می‌تواند موجب فرو رفتن در باتلاقی شود که سراسر آن تردید و شک است و می‌تواند آدمی را کاملا از حرکت به سمت حقیقت بازدارد؛ لذا  شناخت‌شناس باید همواره مراقب باشد که پا در چه مسیر پرخطری گذاشته است.
این‌ مسائل است که در این کتاب مورد توجه قرار می‌گیرد و استاد مطهری(ره) به صورت عمیق و روان، ابتدا به خوبی این مسئله را طرح و بعد نظرات متعددی را پیرامون مسئله شناخت بیان می‌کند و راه حل‌های مختلف از فیلسوفان غربی و اسلامی که  در طول تاریخ  گفته شده را مورد بررسی قرار می‌دهد و راه روشنگر عقل و خرد را از نظر قرآن و فلاسفه اسلامی مشخص می‌کند. با این حال باید توجه داشت که این مسئله بسیار وسیع‌تر و پیچیده‌تر از آن است که به سادگی و با یک کتاب بتوان کامل آن را حل کرد و بر آن تماماً چیره شد.

😍

دلیل چهار امتیازش رو می‌تونم بدونم؟

سلام علیکم
تشکر از سوال شما دوست عزیز
همان طور که در مقدمه کتاب گفته شده مباحث کتاب متن سخنرانی‌های استاد هست در سال ۱۳۵۶ که در آن زمان استاد ممنوع المنبر بودن؛ به گونه‌ای که به دلیل دستگیری استاد توسط ساواک، مباحث کتاب کامل نشده و نیز به بسیاری از مسائل پرداخته نشده حتی از برخی مسائل مطرح شده به سرعت گذشته‌اند.
از طرفی کتابی که بنده مطالعه کردم رفرنس اکثر نقل قول‌ها را نیاورده بود.