یادداشت فاطمه معروفی

این روزا عوامل زیادی در کنار قاتل اصلی تمرکز ما، یعنی فضای مجازی، موجب حواس پرتیمون میشن که این کتاب به ۱۲ مورد از اونها پرداخته و یه سری راه‌حل هم براشون داده و خب طبیعتا در مورد فضای مجازی بیشتر از بقیه صحبت کرده. اگر دوست دارید بیشتر راجب این کتاب و کتابهای مرتبط با این زمینه بدونید پستی که راجبش گذاشتم رو اصلا از دست ندید🤗
و حالا بریم سراغ کتاب:
کتاب  تقصیر تو نیست اگر نمیتونی تمرکز کنی اثر جوهان هاری یه کتاب واقعا کاربردی و پر از اطلاعات جدید در مورد تمرکز و مشکلات مربوط به اون است. هاری توی این کتاب به ما نشون می‌ده که مشکلات تمرکز همیشه به ضعف اراده یا بی‌نظمی شخصی ربط ندارن، بلکه عوامل زیادی مثل استرس، بی‌خوابی، اضطراب و حتی محیطی که در اون زندگی می‌کنیم، می‌تونن نقش مهمی در کاهش تمرکز داشته باشن.

هاری با دیدگاه علمی و پژوهش‌های گسترده‌ای که انجام داده، توضیح می‌ده که چرا توی دنیای پر از حواس‌پرتی امروزی، تمرکز تبدیل به یه مهارت سخت برای خیلی از افراد شده. از طرف دیگه، اون یادآوری می‌کنه که این مشکل فقط مختص افراد کم‌اراده نیست و ممکنه به دلایل مختلفی مثل فشارهای اجتماعی، مشکلات روانی یا حتی تغییرات بیولوژیکی در مغز اتفاق بیفته.

نکته جالب در این کتاب اینه که هاری به جای اینکه فقط مشکلات رو بیان کنه، راه‌حل‌های مختلفی رو هم پیشنهاد می‌ده که می‌تونه به افراد کمک کنه تا دوباره تمرکزشون رو پیدا کنن. این راهکارها از تکنیک‌های روان‌شناختی گرفته تا روش‌های عملی مثل تغییر محیط و مدیریت زمان هستند.

اگه همیشه به این فکر می‌کنی که چرا نمی‌تونی تمرکز کنی یا چرا همیشه حواست پرت می‌شه، این کتاب بهت کمک می‌کنه که این مشکل رو به شکل بهتری درک کنی و از تکنیک‌های عملی برای بهبود تمرکز استفاده کنی. تقصیر تو نیست اگر نمیتونی تمرکز کنی یه کتاب مفید و علمی برای کسانیه که می‌خوان دلیل واقعی مشکلات تمرکز رو بفهمن و راه‌های عملی برای مقابله با اون رو پیدا کنن.