یادداشت سامان
1403/9/30
4.6
«برج فرازان» خانم باربارا تاکمن با جزئیات نسبتا زیاد در این کتاب به وضعیت کشورهای اروپایی و آمریکا قبل از جنگ جهانی اول میپردازه و با محوریت قرار دادن یک موضوع در هر فصل سعی در توضیح و توصیف جامعه اون زمان داره.همین ابتدای کار لازمه بگم برای مطالعه این کتاب بهتره حتما به تاریخ علاقه مند باشید و از طرفی حوصله خواندن کتابی با جزئیات داشته باشید.مطالعه کتاب نسبتا زمان بر است و انرژی زیادی رو میطلبه که صرفش کنی.از نظر ترجمه با خیال آسوده از ترجمه جناب فولادوند بزرگوار لذت ببرید.سعی میکنم خلاصه ای خطی از هر هشت فصل برای آشنایی بیشتر برای کتاب بنویسم. فصل اول در مورد آنارشیست ها که عقاید و مسلک و مرام این جماعت و اقدامات اونها به ویژه در کشورهای اروپایی و ترورهایی که انجام میدند رو توضیح میده. فصل دوم انگلستان حد فاصل 1895 تا 1902 که دوره تاخت و تاز لردهای انگلیسی است.افرادی که حکومت کردن بر عامه مردم رو حق طبیعی خودشون میدونستند و همچنین خودشون رو صاحب ثروت و قدرت فرض میکردند.البته که اوضاع به همین منوال باقی نمیمونه و در فصل هفتم تغییرات رو خواهیم دید. فصل سوم در مورد آمریکاست.تامس رید رئیس مجلس نمایندگان آمریکا گل سر سبد این فصل است.در این فصل ما با آغاز خوی امپریالیسم و وحشی گری آمریکا آشنا میشیم و میخونیم که چطور نمایندگان و جامعه آمریکا از این اقدامات آمریکا حمایت میکنند.در حالی که رید، یکه و تنها به مبارزه با این تفکر میپردازه و تلاشهای او برای مخالفت با این اقدامات به خوبی در کتاب تشریح شده. فصل چهارم در مورد فرانسه با محوریت دستگیری داریفوس یهودی در ارتش است.او به ناحق دستگیر و زندانی میشه و سالها یکی از موضوعات اصلی کشور فرانسه میمونه .حضور امیل زولا نویسنده معروف و تلاش او برای اثبات بی گناهی داریفوس از نکات جالب و جذاب این فصل بود. فصل پنجم نیکلای دوم تزار جوان روسیه از ملتها دعوت میکنه در کنفرانسی برای محدود ساختن تسلیحات به یکدیگر بپیوندند.مواضع سیاسیون سایر کشور و تشکیل لاهه موضوعات اصلی این فصل رو تشکیل میده. فصل ششم به آلمان میرویم با محوریت موسیقی.اینکه چه منشا داره و چه تاثیری میگذارد و مباحث دیگه این فصل رو تشکیل میده. در فصل هفتم به انگلستان باز میگردیم.انگلستان سالهای 1902 الی 1911 و با نحوه قدرت گرفتن و تاسیس حزب کارگر انگلیس و تصاحب کرسی های نمایندگی مجلس توسط اونها آشنا میشیم. فصل انتهایی در مورد ژان ژورس فرانسوی است که در واقع بنیانگذار حزب سوسیالیست فرانسه و به زعم خیلیها رهبر معنوی سوسیالیستها است.در این فصل ما کمی هم با اندیشه سوسیالیسم آشنا میشیم.ترور ژورس که یکی از سدهای بزرگ ایجاد جنگ بود،آخرین مانعی بود که باعث شد دنیا پس از آن وارد یکی از خونبارترین دوران خودش بشه.