یادداشت مها
1404/5/24
۱-نمیدانم چرا و به چه علت عنوان کتاب که There are no accidents بوده، به شکل دیگری ترجمه شده که تا حدی گمراهکننده است. ۲- من همیشه تا حدی نسب به کتابهای روانشناسی و به طور کلی علم روانشناسی گارد داشتهام. اما این کتاب کلیت جالبی داشت و باعث شد در زندگی روزمرهی خودم به اتفاقات مختلف بیشتر دقت کنم. ۳-این کتاب از نشر بنیاد فرهنگ زندگی است و نویسنده به عنوان روانشناسی یونگی، مفهوم «همزمانی» که اولین بار توسط یونگ ارائه و شرح و بسط داده شده را باز میکند. نویسنده میکوشد برای بسط همزمانی در مورد وجود آن در بخشهای مختلف زندگی، از جمله روابط عاشقانه و دوستی، پیدا کردن شغل و استعدادهای درونی، تجارب درونی و… صحبت کند. در این راستا داستانهایی واقعی از مراجعین خود یا دوستانش تعریف میکند که مثالهای خوبی دربارهی همزمانی در موقعیتهای مختلف هستند. ۴-همزمانی چیست؟ همزمانی توالی معنادار رویدادهایی غیرعادی و اتفاقی است. نویسنده برای همزمانی ۴ ویژگی اساسی قائل است. الف) وجود ارتباط غیر علی بین دو اتفاق/حادثه ب) همراهی موضوع با تجربهی عاطفی عمیق ج) دارا بودن وجه نمادین د) رخ دادن در هنگام گذارهای مهم زندگی یونگ همزمانی را رخداد خوبی جهت شکستن ایگوی انسان میداند. اینکه ما کنترلکنندهی همهی وقایع زندگی نیستیم و شاید یکپارچگی و نظمی وجود دارد که در اختیار ما نیست. برداشت شخصی من این است که توجه به همزمانیها به درک موقعیتهای مختلفی که برایمان رخ میدهد و درکش برایمان دشوار است هم خیلی میتواند کمک کند. حقیقتاً شاید بیراه نباشد که هر روز با کمی دقت و تمرین، میتوان شاهد همزمانیهایی در زندگی روزمره بود.