یادداشت فاطمه عرباسدی
1401/3/20
بسماللهالرّحمنالرّحیم سلام و نور. این کتاب در واقع یک چراغ راه است. یعنی نیازی نیست دهها کتاب و مقاله برای شناخت یهودو صهیونیسم و فتنههای انگلیس و چه و چه ... بخوانید.گویی این همان مصداق (چون که صد آمد نود هم پیش ماست) میباشد. یک جهانبینی وسیعتر از آنچه در رسانهها تبلیغ میشود. از این کتاب آموختم که هر تازه مسلمانی که بهتر از ما همهی زیر و بم فقه و احکام و قرآن را میداند ، قطعا یک مسلمان ساده نیست. شاید جاسوسی در لباس اسلام باشد. گرگی در لباس بره. این کتاب درس بزرگی میدهد به افرادی که فقط تقلید تنها چراغ پیدا کردن مسیر دین و دنیایشان است. درواقع گویی به پهلوی خر مقدسها سقلمهای میزند که بهتر است به جای خواندن صرف چند کتاب صرف و نحو ... دست به تفکر و اجتهاد بزنید تا دین در مردابِ زیر و رو شدهی فقهای قبل به منجلاب کشیده نشود. شاید با تفکردینی بشود دینی پویا را تحویل جامعهی دین گریز امروزی داد.
1401/12/5
سلام و رحمة الله 1. حقیر کتاب را مطالعه کردم حالا این ترجمه این نشر و ... یادم نیست اما احتمال بیشتر میدهم کتاب واقعی نباشد 2. مرداب فقهای قبل را میتوانید نشان دهید یا توضیحی حول آن بدهید؟ ۳. به نظرم جامعه ما اکثریت دیندار است و عمیقا دین دار است و با تعبیر دین گریز مخالفم ۴. منظورتان از دین پویایی که فرمودید در واقع ایجاد تساهل حداکثری در احکام خدا است؟
1401/12/5
عرض شود که حقیر قصد جسارت و توهین از پیام نداشتم و ندارم خواستم بدانم مراد از دین پویا و مرداب فقهای قبل چیست و اینکه شاید آنچه مراد بوده صحیح نباشد شاید آنچه مراد شده وجود نداشته باشد با عرض احترام و تشکر
1401/12/5
سلام برشما. مراد به روز وبه زبان اهل هرعصر بودنِ دین است. نمیشود دین را بازبان ۱۴۰۰ سال پیش برای نسل امروزتبیین کرد. هرعصرزبان و استدلال علمی زمان خودش را میطلبد. مثلا برای جوان امروز به جای فرسخ از کیلومتر استفاده کنید. به جای آب کر و..از متر مکعب و...البته مثال است. شاید نیاز باشد مجددا کتاب را مطالعه بفرمایید.دین پویا دین راکد نیست. مثل چشمه در مسیر تعالی قراردارد.
1401/12/5
فقط از مرداب فقهای قبل منظورتان لغات آنها است؟ دین پویا را شاید راه حلی برای جامعه دینزده دانسته باشید سوالم این است که حالا با مثلا به جای فرسخ از کیلومتر و شاید به تعبیری به جای لسان قم از لسان قوم استفاده کردن آیا میتوان یک جامعه دینزده را تغییر داد؟