یادداشت Elias
1403/7/5
3.6
نام کتاب: #تاوان نویسنده: میناتوکانائه مترجم: مصطفی رضوی تعداد صفحات: ۲۳۲ ژانر: جنایی روانشناختی خلاصه داستان: کتاب روایت چهار دختر که داخل دوران بچگیشون دوستشون، امیلی، به قتل میرسه و قاتل پیدا نمیشه ... بررسی: اگر تاوان اسم دیگهایی داشت قطعا گذشته بود. گذشته این چهار بچه تمام آیندهشون رو در گیر کرده و باعث به وجود آمدن فاجعه جدید میشه. (هرچند تاوان برای پایان کتاب اسم عالی بود) کلیت کتاب همینه، حرفها، رفتارها، شرایط، اتفاقات و خانواده چه تاثیری در روان یک بچه میتونه داشته باشه و به چه فاجعهایی در بزرگسالی ختم بشه. داستان با روایت اول شخص از زبان پنج نفر گفته میشه، چهار دختری که روز قتل کنار امیلی بودن و مادر امیلی که دختر خودش رو از دست داده. کتاب با اینکه تم جنایی داره اما کسی دنبال قاتل نمیگرده بلکه داستان زمان بزرگسالی هرکدوم از دخترها روایت میشه و تاثیر مرگ امیلی روی زندگیشون رو میگه در نهایت در فصل پایانی که از زبان مادر امیلی با شک اینکه متوجه میشید قاتل کیه روبه رو میشید. ( خدایی به هیچ عنوان قابل حدس نبود ) برعکس کتابهای معمایی روانشناختی اخیر که صرفا یه سری دلایل روانشناسانه میارن اینجا نویسنده عمق مسئله رو هدف قرار داده و در کنار تلنگر زدن به جامعه و خانوادههایی که مهربانی به فرزند رو جدی نمیگیرند، به تاثیر روانی که روی بچهها گذاشته شده اشاره میکنه و تبدیل به پایههای اصلی داستانش میکنه. اگر نمیشه گذشته رو اصلاح کرد باید تاوان داد. این تصور تمام کاراکترهای کتابه که به نوع خودش به خاطر ترسهایی که درشون اینجا شده تاوان میدن. کار به شدت قوی بود که به همه جنایی خوان ها پیشنهاد میکنم بخونن. و یه اقتباس سینمایی هم داره که خودم ندیدم. ( دلم میخواد چهره هاتون رو وقتی میفهمید قاتل کیه ببینم که نمیشه متاسفانه )