یادداشت
1403/5/29
سلام خدمت همهی دوستان عزیز کتابخوان. کتاب جدال دو اسلام را چند ماهی بود که قرار گذاشتم که آن را مطالعه کنم، که نشد. اما در این تابستان فرصت را مغتنم شماردم و این کتاب ارزشمند را مطالعه کردم، این کتاب نویسنده اصلیاش خود امام خمینی ره بوده، که گزیدهای از جلد ۲۱ صحیفه امام بوده. برای من لحظه لحظه این کتاب جالب بود و از خواندن هر صفحه از آن به فکر فرو رفتم، در این یادداشت نمیخواهم که از محتویات این کتاب برای شما تعریف کنم، هدف من چیز دیگری است. با دوستانی که از نظام جمهوری اسلامی دید بد دارند یا حتی دید خوب دارند یک سخن دارم، ما کتابخوانها یک پله از مردمان عادی بالاتر هستیم و خداروشکر با خواندن کتابها از فرهنگ تکخطی که الان جامعه ما در آن گرفتار هست، مستثنی هستیم. در فضای مجازی بسیار هستند که با یک جمله و یک کلیپ کوتاه امام خمینی و نظام و انقلاب را زیر سوال میبرند، اینجا آنهایی که اهل مطالعه نیستند و از تاریخ و سیاست فقط در دوره دبیرستان خوندهاند سریع باور میکنند و این موضوع فقط به انقلاب هم ربطی ندارد، باز از اون طرف کسانی هستند که با یک جمله و کلیپ کوتاه پیشرفتهای غرب را کوچک میشمارند و باز کسانی که اهل مطالعه نیستند باور میکنند، ما در جامعه با این افراد روبهرو هستیم. اما ما ( البته بنده خیلی اهل کتاب خواندن نیستم و شما دوستان بیشتر از من کتاب خواندهاید و این مسرت بخش است) که کتاب میخوانیم باید از این فضای تکخطی فاصله بگیریم. ما بهجای اینکه تحت تاثیر فضای مجازی مسموم قرار بگیریم، باید آثار بزرگان و سیاستمداران و بنیانگذاران و نظریهپردازان بخوانیم، اینگونه است که میفهمیم که اون بزرگ چهدیدگاهی داشته چه خط فکری داشته، حالا چه خوب و چه بد. ما باید تعدد افکاری که در جهان وجود دارد را باید مطالعه کنیم، چه بزرگ لیبرال و چه بزرگ کمونیسم و چه بزرگ فاشیسم و چه بزرگ محافظهکار و چه بزرگ اسلام و... . پس، از همه دوستداران کتاب، خواندن این کتاب را توصیه میکنم. ما در کشوری زندگی میکنیم که در آن سال ۵۷ انقلابی شکلگرفته و بنیانگذاران آن یک آرمان و هدفی نیز از این حرکت داشتهاند، که یکی از این بنیانگذاران امام خمینی ره هستش، برای ما ایرانیها چه مخالف انقلاب و چه موافق انقلاب واقعا واجب است که آثار این بزرگمرد را خواند، تا با تفکر آن آشنا شد. ما زمانی میتوانیم ادعا کنیم که امام خمینی یا دیگر بزرگان متفکر حالا چه اسلامی و چه غربی میشناسیم، که آثار آنان را بخوانیم، در غیراینصورت، ما دچار فرهنگ تکخطی شدهایم که آفت جامعه است. در این کتاب میپردازه به اسلام ناب محمدی و اسلام آمریکایی، و در صحیفه امام آمده. و واقعا اگر این کتاب رو بخوانیم میبینیم که بعضی از مسئولین دیدشان، تفکرشان، اسلام آمریکایی است، و اگر ناکارآمدی و کموکاستی هست، به خاطر این تفکر است.