یادداشت عطیه عیاردولابی
1402/3/16
4.3
بسماللهالرحمنالرحیم ☀️☀️☀️☀️ به مدد خورشید مکه... #عروس_قریش داستان زندگی کوتاه ولی پربرکت مادر عزیز و مهربان محمد نبی است. یک اثر تحقیقی و تالیفی از منابع موجود که به خوبی شاخ و برگ داده شده و به قول نویسنده: "... از دل تاریخ برآمده و به اندک بضاعتی موزون و مخیل گشته است". مطالبی که یک عمر در متون تاریخی رسمی و خشک خونده بودیم حالا با این #کتاب و روایت روانش برامون زنده میشن. شاید تا پیش از این خیلی درگیر این نبودیم که عبدالله پدر #پیامبر_مهربانی چه شخصیت خاصی بوده؛ یا با وجود همه ایمان ابراهیمی که داشته، با چه حسرتی از ندیدن دوباره #معشوق و روی فرزندِ در راهش، به دیار باقی رفته. یا خیلی برامون پررنگ نبوده که آمنه چقدر عاشق همسر جوانمرگش بوده در حدی که وقتی بعد شش سال موفق میشه به زیارت مدفن یار بره، دیگه بیش از این فراق براش قابل تحمل نبوده. پس با #حسرت تنها گذاشتن دردانه پسرش و ندیدن بالندگی جگرگوشهاش اون رو به خدا میسپاره و به همسرش ملحق میشه. یا مثلا نهایت تفسیر آموزگارها و خطبا از شرح کودکی نبی گرامی این بوده که قرار بوده به #رسالت مبعوث بشه پس یکی از ملزومات این ماموریت بزرگ توانایی درک مشکلات دیگران بوده از جمله درد یتیمی. اما هیچ وقت اشارهای نمیشده که یک کودک شش ساله چه هجرانی رو تحمل کرده و تنها شاید به سبب روحیه نبوت که از بدو تولد در او بوده، شکایت خاصی از او روایت نشده. حداقل برای من اینطور بوده. هر چه خونده و شنیده بودم، مرگ زودهنگام و غریبانه عبدالله، مویههای آمنه و تنهایی محمد رو به سرعت رد کرده و با عجله به ماجرای سنگ حجرالاسود و کاروانسالاری خدیجه و خلوتهای در غار حرا رسیده بودند. 💐💐💐💐💐 در این کتاب با متنی کاملا روایی و داستانی روبهرو هستید که با نثری خاص و گاهی موزون با جدیت تمام احساساتتون رو به بازی میگیره. با ذوق آمنه ذوق میکنید؛ همراه با او عاشق میشید؛ با اینکه آخر داستان رو میدونید ولی در کنارش منتظر عبدالله میمونید تا از سفر بی پایانش برگرده؛ و ... 🌷🌷🌷🌷🌷 فقط من دو نکته دارم نسبت داستان: اول، گاهی دچار اِطناب کلام و زیادی توصیفها میشه و از لحن داستانگویی و روایتگری فاصله میگیره. مشخصا فصل بعد تولد پیامبر این اتفاق زیاد میفته. و دوم، شخصیتی در داستان هست به نام زبیده. نمیدونم این شخصیت واقعا بوده یا نویسنده خودش اضافه کرده، اما اگر کامل هم حذف بشه هیچ آسیبی به روایت نمیزنه. 🌺🌺🌺🌺🌺