یادداشت Amen gh
1404/6/7
جنایت و مکافات کتابی نام آشناست که آنچنان نیاز به معرفی ندارد ولی در همه جا خوانده ام که در مورد راسکلنیکف است که جنایتی انجام می دهد اما برای من داستان کتاب پر از شگفتی و حوادث تازه و غیر قابل پیش بینی بود. این کتاب فقط داستان راسکلنیکف و قتلی که بابت فرضیه اش انجام داد نیست این کتاب در مورد جنایت و گناه مارمالادف که مکافات گناهش دخترش سونیا بود و سویدریگایلف که مکافاتش شکست در زندگی و خودکشی بود و راسکلنیکف که محوریت داستان با زندگی او پیش می رفت به بهترین شیوه زجر و مکافاتی که بعد از قتل انجام داد نشان داده شد. و برای من جالب آن نگاه هر شخصیت به گناهی که انجام داده بود نگاه سونیا به گناهش نگاه راسکلنیکف و سویدریگایلف که نگاهی وقیحانه داشت. راسکلنیکف دانشجویی که می خواست بر اساس فرضیه ای دنیا را تغییر دهد و فکر می کرد این کار با کشتن آغاز می شود یعنی ظلم اول اشکال ندارد اگر بعد آن نیکی کند فکر می کرد نابغه است و باید کار متفاوتی کند. و اینگونه دچار جنایت شد ولی وقتی با سونیا آشنا شد و دید وقتی غرق در گناه است چگونه به زندگی نگاه می کند او هم آرام آرام تغییر کرد و در آخر عاشق سونیا شد. هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق ثبت است بر جریده عالم دوام ما