یادداشت فاطمه
۳.۵⭐ اول اینو بگم که دو مورد تو این کتاب خیلی جذاب بود برام؛ اول اسم خلاقانهش که به احتمال زیاد تا یک سوم پایانی کتاب ذهن شما به عنوان خواننده رو درگیر میکنه که خب چرا این اسم؟ قراره چه اتفاقی بیفته؟ و دوم اینکه تعلیقهایی که داره برای صد و چهل صفحه واقعاً خفنه حتی برای یه رمان جنایی که تعلیق چاشنی لازمشه. یک نکتهی مثبت دیگرش بنظرم اون قسمت بعد از تصادف و حقهی وکیلشون و کلا بخش مربوط به دادگاه بود؛ مختصر، هوشمندانه و جذاب. اما خب از طرفی باید بگم با موضوعی یکم تکراری طرفیم(البته برای الان، چون گویا کین این کتاب رو ۱۹۳۴ نوشته). مورد بعدی اینکه یک مقدار زیادی شخصیت فرانک برام دوستنداشتنی بود؛ نمیدونم ولی وقتی راوی اول شخصه دوست دارم قصهش طوری روایت بشه که برام قابل درکتر باشه و بیشتر با احساسات و افکارش ارتباط بگیرم، ولی به هر دلیل اینجا این رخ نداد (شاید چون کوتاه بود؛ البته کوتاه بودنِ کتاب در کل خیلی نقطهی قوت بود، چون بنظرم اگر خیلی طولانی بود داستان جذابیتش رو از دست میداد). نکتهی بعدی اینکه وقتی کتاب رو میخونی، نوع روایتِ فرانک این رو میرسونه که انگار نامهای چیزی نوشته و داره شرح ماوقع رو میگه؛ من از اواسط کتاب حدس زدم احتمالاً چیزی که ما داریم میخونیم، اعترافات اون بعد از دستگیریه، البته اصلاً شک هم نکردم این اتفاق بعد از متهم شدنش به قتل کورا داره رخ میده... درکل و با همهی اینها بنظرم اثر واقعاً خوبی بود تو این ژانر؛ بخصوص باتوجه به زمان انتشارش.