یادداشت آریانا سلطانی
1403/10/11
سال بلوا اثر عباس معروفی . . عباس معروفی، نویسنده موفق ایرانی سه سال از عمر خود را برای نوشتن این رمان صرف کرد تا چنین اثر زیبایی خلق شود. قلم او به شیوه جریان سیال ذهن میباشد. عباس معروفی یکی از نویسندگان معاصر ایران و نویسنده رمان سمفونی مردگان است. . این رمان ماجرای زندگی نوش آفرین (نوشا) ست که با خانواده و پدر نظامی خود وارد شهر سنگسر میشوند. زمان تاریخیِ شش ماهۀ داستان، شامل اواخر سلطنت رضا شاه، وقایع شهریورِ بیست و سالهای جنگ جهانی دوم است. قصۀ سال بلوا، در هفت شب اتفاق میافتد که راویِ شبهای زوج، خود نویسنده و راوی شبهای فرد، شخصیت اصلی یعنی نوشا (نوش آفرین) است. به این ترتیب آغاز کننده و خاتمه دهندۀ ماجرا، کسی جز خودِ او نیست. . داستان چند پرش زمانی متعدد دارد. یعنی ابتدای کتاب از زمان حال آغاز میشود و در ادامه به کودکی نوش آفرین باز میگردد و گاهی دوباره به زمان حال اشاره میکند. از عشق شکست خورده نوش آفرین به حسینا میگوید و ازدواج کردن زوری او با مردی که هیچ مهر و محبتی ندارد. شاید حتی گوشه ای از جور و ستمی که به زنان سرزمین ما میشود را بتوان در این کتاب لمس کرد. از طرفی طی برکنار شدن رضا شاه و ورود نیرو های انگلیسی و روسی به ایران در دوره جنگ جهانی دوم، میتوان قسمتی از فرهنگ و جامعه ی ایران در آن دوران را مشاهده کرد. مردمی مبهوت و ساکت که در می خانه ها سر میکنند و خودکامگی های نظامی را بدون هیچ اعتراضی میپذیرند! میتوان گفت حتی تصویری گیرا از فرهنگ نیم قرن گذشته مردم ایران بر روی بوم خود میکشد تا با دیدنش به فکر فرو رفته و در کنارش داستان عشق نوش آفرین به حسینا را بخوانیم. . برای کسانی که کتاب های عاشقانه و غنی را میپسندند و از خواندن رمان های تاریخی و اجتماعی و پیچیدگی های داستانی لذت میبرند، این کتاب را توصیه میکنم. در پناه خرد. Merged review: سال بلوا اثر عباس معروفی . . عباس معروفی، نویسنده موفق ایرانی سه سال از عمر خود را برای نوشتن این رمان صرف کرد تا چنین اثر زیبایی خلق شود. قلم او به شیوه جریان سیال ذهن میباشد. عباس معروفی یکی از نویسندگان معاصر ایران و نویسنده رمان سمفونی مردگان است. . این رمان ماجرای زندگی نوش آفرین (نوشا) ست که با خانواده و پدر نظامی خود وارد شهر سنگسر میشوند. زمان تاریخیِ شش ماهۀ داستان، شامل اواخر سلطنت رضا شاه، وقایع شهریورِ بیست و سالهای جنگ جهانی دوم است. قصۀ سال بلوا، در هفت شب اتفاق میافتد که راویِ شبهای زوج، خود نویسنده و راوی شبهای فرد، شخصیت اصلی یعنی نوشا (نوش آفرین) است. به این ترتیب آغاز کننده و خاتمه دهندۀ ماجرا، کسی جز خودِ او نیست. . داستان چند پرش زمانی متعدد دارد. یعنی ابتدای کتاب از زمان حال آغاز میشود و در ادامه به کودکی نوش آفرین باز میگردد و گاهی دوباره به زمان حال اشاره میکند. از عشق شکست خورده نوش آفرین به حسینا میگوید و ازدواج کردن زوری او با مردی که هیچ مهر و محبتی ندارد. شاید حتی گوشه ای از جور و ستمی که به زنان سرزمین ما میشود را بتوان در این کتاب لمس کرد. از طرفی طی برکنار شدن رضا شاه و ورود نیرو های انگلیسی و روسی به ایران در دوره جنگ جهانی دوم، میتوان قسمتی از فرهنگ و جامعه ی ایران در آن دوران را مشاهده کرد. مردمی مبهوت و ساکت که در می خانه ها سر میکنند و خودکامگی های نظامی را بدون هیچ اعتراضی میپذیرند! میتوان گفت حتی تصویری گیرا از فرهنگ نیم قرن گذشته مردم ایران بر روی بوم خود میکشد تا با دیدنش به فکر فرو رفته و در کنارش داستان عشق نوش آفرین به حسینا را بخوانیم. . برای کسانی که کتاب های عاشقانه و غنی را میپسندند و از خواندن رمان های تاریخی و اجتماعی و پیچیدگی های داستانی لذت میبرند، این کتاب را توصیه میکنم. در پناه خرد.