یادداشت زینب

زینب

زینب

دیروز

ما با چه داستانی سر و کار داریم ؟
به نوعی می‌شه گفت با یک داستان که باورهای خویش رو به چالش می‌کشه . انسان در مرزِ بدبختی در کشتی‌های کشورهای مختلف و در ادامه خون و خونریزی .
. . .

آیا واقعا این بهترین دنیای ممکن برای ماست ؟ انسان در رنج آفریده شده پس به‌دنبال خوشبختی گشتن بسیار دشواره . پانگلس یک فیلسوف می‌گه که :《 همه‌چیز در بهترین حالت خوش قرار داره 》 ‌ . و مارتن می‌گه که :《 من به هیچ‌وجه چنین عقیده‌ای ندارم ؛ به نظر من اینجا همه‌چیز برعکس است ؛ هیچ‌کس  نه می‌داند جایگاهش کجاست ، نه می‌داند وظیفه‌اش چیست ، نه اینکه چه می‌کند ، نه اینکه چه باید بکند و به جز شام که توأم با شادی است و در آن مقداری وحدت و یکپارچگی دیده می‌شود ، باقی  اوقات با دعواهایی وقیحانه سپری می‌شود؛ ژانسنیست‌ها با مولینیست‌ها ، اعضای مجلس با اعضای کلیسا ، درباریان با درباریان ، سرمایه داران با مردم ، زنان با مردان ، قوم و خویش با قوم و خویش؛جنگی است تمام نشدنی .》

. . .

مردم با قهقهه‌های بلند از همه چیز می‌نالند . ( پاریس )

. . .

فرانسوا ماری آروئه  ملقب به ولتر ، نویسنده و اندیشمند قرن هجدهم فرانسه ، از سردمداران عصر روشنگری و پایه‌گذاران فکری انقلاب امیر کبیر کشور است .

. . .

این کتاب در واقعیت در حالت طنز انتقاد به دولت زمانه‌های خودش داره و به نوعی ظلم‌ها در اون دوران و این دوران به نوعی ادامه داره فقط در قالب مدرنیته قرار گرفته .

. . .

مناسب خوندن برای هر فردی نیست اگر علاقه به یک کتاب انتقاد جو و طعنه‌آمیز دارید که توی کشتی و سر سختی‌ها درحالِ گذره و البته از کلمات سخت استفاده کرده علاقه دارید
این کتاب ارزشِ خوندن رو داره براتون

✨️✂️📚