یادداشت آتنا ثنائی فرد

برق نقره ای و پنج داستان دیگر
        خوندن این کتاب دو یا سه سال طول کشید و بنابراین امتیاز نمی‌دم!
‌
‌در واقع صرفاً دو داستان پایانی رو نخونده بودم و برای مدتی طولانی حتی به فکر تموم کردن این کتاب هم نیفتادم. اما طی چالشی که برای خودم گذاشتم، تصمیم گرفتم خیلی از کتاب‌های نصفه‌خونده‌شده‌م رو تا آخر امسال تموم کنم تا سال آینده رو بدون هیچ کتاب نصفه‌ای شروع کنم و بنابراین بالاخره این کتاب رو به پایان رسوندم!
‌
و در مورد این کتاب... صادقانه بگم که من این کتاب رو به خاطر علاقه‌م به سریال شرلوک خریده بودم (حتی یادم نمی‌آد دقیقاً کی بود) اما خیلی زود متوجه شدم که داستان‌های قدیمی شرلوک هلمز، شباهت چندانی به سریالش نداره.
‌
برای من خیلی جذاب نبود و ممکنه به خاطر این باشه که این کتاب یک مجموعه‌داستان بود و نه یک رمان. به خاطر کوتاهی داستان‌ها، حجم زیادی از اطلاعات و جزئیات توی هر داستان گنجونده شده بود و قبل از این‌که بتونم حتی ماجرا رو درست پردازش کنم، شرلوک هلمز همه‌ی معماها رو حل می‌کرد و داستان به پایان می‌رسید.
‌
‌صرفاً می‌تونم بگم که با توجه به قدیمی بودنش، سبک منحصربه‌فرد و معماهای جالبی داره و مسلماً الهام‌بخش خیلی از نویسندگان بعد از خودش‌ بوده. اما به خاطر این‌که یا سلیقه‌م نبود یا به خوندن داستان‌های صرفاً معمایی عادت ندارم، نتونستم چندان باهاش ارتباط برقرار کنم.
‌
‌و در مورد ترجمه‌ی آقای کریم امامی هم باید بگم که خوب بود و حتی پاورقی‌های زیادی راجع به جزئیات ترجمه داشت. اما از ویراستاری [نشر هرمس] چندان راضی نبودم و خیلی از قسمت‌ها دیالوگ و متن اصلی داستان با هم ترکیب شده بود و قابل تشخیص نبود.