یادداشت ملیحه سادات حق خواه

🎹: چطور یک روز معمولی شما تبدیل به روزی غیرمعمولی می‌شود؟ بله، با دیدن جسد خانمی از آشنایاتان، آن هم سر کلاس موسیقی شما! اتفاقی که برای آگاتا مورتون یازده ساله می‌افتد، اما آگی دختری معمولی نیست و دوست دارد هر چه زودتر پرده از راز این جسد برداشته شود. پس با همکاری پسری به نام هکتور پرو، تمام تلاشش را می‌کند تا قاتل مرموز را شناسایی کند.

🎹: نکته مهمی که درباره این کتاب وجود دارد این است که طبق گفته خانم جاسلین، آگاتا کریستی الهام بخش او بوده و شخصیت آگی رو با نگاهی به زندگی او نوشته است.
داستان کتاب مربوط به اوایل قرن بیستم هست، آگی جسد خانم همسایه را که خیلی هم فرد محبوبی نیست، زیر پیانوی کلاس موسیقیش پیدا می‌کند. از اینجا آگی و هکتور، پسری مهاجر از بلژیک که حتی خوب انگلیسی بلد نیست، به دنبال قاتل می‌گردند و سعی می‌کنند با دخالت در روند پرونده به حلش کمک کنند.
داستان شروع معمولی‌ای دارد ولی خب معمای قتل خوب پرداخته شده و می‌شود گفت با وجود اینکه کتاب برای گروه سنی نوجوان نوشته شده، بخش معمایی آن قوی است. ولی خود داستان برای من چندان جذاب نبود. به خصوص وقتی به قسمت‌هایی می‌رسید که افکار آگی را می‌گفت و یا دلایل و شواهدش را تکرار می‌کرد، این ‌بخش‌ها خسته کننده می‌شد. البته شاید برای مخاطب نوجوان این قسمت‌ها هم جذاب باشند. یک سری موارد هم وجود دارد که به نظر من برای ۱۰ سال مناسب نیست و حداقل سن پیشنهادیم، ۱۳ سال هست. در نهایت هم ترجمه کتاب خوب بود.