یادداشت sara

sara

sara

1404/4/11

● اگر شعر خوبی یا رمان خوبی بخوانی چیزی از آن در وجود تو می‌ماند، در وجدان تو، در شخصیت تو می‌ماند و از راه‌های مختلف به تو کمک می‌کند.

این کتاب مجموعه‌ای از مقالات و سخنرانی‌هایی از یوسا است که در اون به عشقش به ادبیات می‌پردازه. من خیلی ازش آموختم. اولین تجربه‌ی من از یوسا و ادبیات آمریکای لاتین بود. قبلا رفتم سراغ صد سال تنهایی و عشق در سال‌های وبا ولی نتونستم ادامه بدم اما الان خیلی انگیزه گرفتم که جدی تر برم سراغ ادبیات آمریکای لاتین، مخصوصا یوسا، که چه قلمی هم داره.

در کتاب یوسا جوابی میده به این پرسش: چرا کتاب میخوانی؟ و کمک میکنه خودمون هم درک درست‌تری از تاثیر ادبیات روی زندگیمون داشته باشیم. اینکه ادبیات چه نقش پررنگی در انقلاب‌ها و تحولات تاریخی بازی میکنه. یوسا همینطور از آزادی میگه و جهانی شدن و مقاومت در برابر جهانی شدن توسط جهان‌های توسعه نیافته و اینکه باید برای دفاع از فرهنگ و زبان‌مان باید با توانی هر چه بیشتر اونها رو در جهان رواج بدیم.

جایی یوسا میگه جامعه بدون ادبیات جامعه‌ی محکوم به توحشی معنوی و حتی آزادی خودش رو به خطر می‌اندازه. اینکه بدون ادبیات اون همبستگی و خصایص مشترک فکری و فرهنگی بین زن و مرد از بین میره. یوسا به ما یادآوری میکنه که خواندن ادبیات خوب به ما می‌آموزد که چیستیم و چگونه‌ایم، با وحدت انسانی‌مان و با نقش‌های انسانی‌مان، با اعمال‌مان و رویاها و اوهام‌مان~

یوسا خیلی حرف‌ها داره تو این کتاب، حرف‌هایی مهم که بهمون یاداوری میکنن کجا ایستادیم و داریم با فرهنگ، زبان و ادبیات‌مان چیکار میکنیم.

امیدوارم بخونید و لذت ببرید