یادداشت سایه عباسی

نا
        #نا

کتاب «نا» را در حالی آغاز کردم که هیچ ایده و شناختی در مورد شهید محمد باقر صدر و خواهرشان نداشتم و حتی نمی‌دانستم شهید صدر و امام موسی صدر دو فرد متفاوت هستند.چند سالی میشد که دلم میخواست در رابطه با شهید صدر شاید هم امام موسی صدر (نمیدانم چون در گذشته هر دو نفر آنها برای من یکی بودند) مطالعه داشته باشم اما هیچگاه آن فرصت مقتضی پیش نمی آمد تا اینکه حلقه چهارم کتابخوانی مبنا این کتاب را معرفی کرد.
روزهای اول که کتاب را شروع کردم مثل خیلی دیگر از اعضای گروه غر میزدم که نویسنده چرا کوتاه نوشته است،چرا اطلاعات بیشتری نداده است و...اما خواندن همزمان کتاب های به «رنگ صبر» که مصاحبه با همسر شهید صدر است و «شرح صدر» که خاطرات شاگرد شهید صدر است و البته «۷ روایت خصوصی»که در مورد امام موسی صدر است، باعث شد متوجه شوم که کتاب چیزی غیر از این نمی‌توانست باشد.نویسنده سعی کرده بود مطالب این دو کتاب و البته حتما کتاب های بیشتری که خودشان به عنوان منبع استفاده کرده اند را با یک خط سیر روایی که تلاش شده بود توالی زمان هم در آن رعایت شود،به خواننده ارائه دهد که موفق هم بودند.البته ایراداتی هم وارد است؛مثل نبودن هیچ توضیحی در مورد شرایط سیاسی و روز عراق که اگر بود خواننده بیشتر درگیر داستان میشد و اینکه اسامی آورده شده در کتاب نه در پاورقی نه در انتهای کتاب معرفی نشده بودند که من خودم با سرچ در گوگل اطلاعات کافی در موردشان به دست آوردم و البته تماشای مستند «آغازگر یک پایان» در چهار قسمت که به معرفی شهید صدر میپردازد خیلی کمک کننده بود.

در نهایت این کتاب توانست من را با شخصیت بی نظیر نابغه جهان اسلام و سطح بالای علمی ایشان و زهد و تقوا و مظلومیتشان آن هم در مهمترین شهر حوزوی شیعیان یعنی نجف آشنا کند و چراغی باشد برای ترغیب من به سمت مطالعه منابع بیشتر در مورد ایشان و خواهر و پسرعمویشان‌.

این کتاب را به تمام کسانی که میخواهند با اندیشه های ناب ایشان و مسیر زندگی پر از مجاهدتشان و روح لطیفشان که با بیان قسمت های از زندگی خانوادگی و نامه های سرشار از عطوفتشان نشان داده شده،آشنا شوند توصیه میکنم.کتابی که هرچند تمام زوایای پنهان را برای خواننده روشن نمیکند اما روزنه ایست به سوی نور وجودی این شهید و انگیزه ای برای جستجوی بیشتر در رابطه با ایشان.

#با_کتاب_قد_بکش
#تنها_کتاب_نخون