یادداشت
1401/3/23
اصل قضیه عشق است «مطلع عشق» را از بزرگواری هدیه گرفتم. همانموقع نگاهی به روی جلدش انداختم و دیدم که توصیههای رهبر است به زوجهای جوان. ورقی زدم و گذاشتمش کنار. گفتم باشد تا وقتی که ما هم جزو مخاطبانش شدیم. مدتی بعد یک جلد از کتاب را برایمان فرستادند تا در روزنامهای که آنوقتها در آن کار میکردم معرفیاش کنیم. در آنجا همکاری داشتیم که تازه ازدواج کرده بود و با دیدن این کتاب گل از گلش شکفت و گیر داد که من این را میخواهم، بدهیدش به من و ... آنقدر اصرار کرد که دلم سوخت و بهاش گفتم که کتاب را دارم و برایش میآورم. این شد که کتاب خودم را هدیه کردم به او. چندوقت بعد این دوست گرامی درآمد که دوستانم - که اغلبشان تازه ازدواج کردهاند یا در شرف ازدواج هستند – دربهدر به دنبال «مطلع عشق» میگردند و اگر راه دستت هست، هفت هشت، 10تا برایم جور کن که مشتری دستبهنقدش حاضر و آماده است و حتی اگر بخواهی تا چند برابر قیمت هم میتوانیم بهشان بفروشیم. مانده بودم که این دوست عزیز- که مدت کمی است مرا میشناسد- چطور فکر کرده که بنده، چون یک جلد از این کتاب را داشته ام، حتما تعداد بیشتری هم در جایی احتکار کردهام. اگرچه، چندان هم بیراه فکر نکرده بود و من توانستم چندجلد دیگر هم از جایی بگیرم و برایش ببرم. همانزمان، وقتی شوق و علاقه آن دوست گرامی – و بعدها چندنفر دیگر- را دیدم، بر آن شدم تا نگاه جدیتری به کتاب بکنم. همین شد که بعضی از قسمتهایش را خواندم و دیدم اصلا مخاطب بخشهایی از آن – مخصوصا فصل اولش – خود ما (مجردها) هستیم و بسیاری از مطالبش هم به سن و سال و .. ربطی ندارد و خلاصه، به درد دنیا و آخرت همهمان میخورد. «مطلع عشق» مجموعه صحبتهای مقام رهبری در مجالس عقدی است که خطبهاش را خودشان خواندهاند و روحانی خوشذوقی به نام محمدجواد حاج علیاکبری آنها را جمعآوری و با توجه به موضوعات مختلف دستهبندی کرده است. او در مقدمه کتاب مینویسد: «این مجموعه شامل چهار کلام و هفت رهنمود است؛ کلامها در حقیقت رهتوشه نظری و رهنمودها، رهتوشه عملی بهشمار میروند. در کلامها با دانستنیهای ضروری درباره ازدواج و خانواده آشنا میشویم و در رهنمودها، مهارتهای زندگی شیرین در پرتو آموزههای اسلامی را فرا میگیریم.» گردآورنده در ابتدای هر بخش، مقدمهای هم در توضیح موضوع آن بخش آورده است. این هم بعضی از عناوین بخشهای مختلف که شاید برایتان جالب باشد: خداوند از زن و مرد تنها خوشش نمیآید، برکات و فواید ازدواج، انسان که ماشین نیست!، خانواده ایرانی، الگوی جهانی، پیامدهای ازدواج به سبک غربی، جابهجایی نقشها ممنوع، مرد قوام است و زن ریحان، اصل قضیه عشق است و ... به قلم محمد یکتا، هفتهنامهی همشهری جوان، شمارهی 20، 7 خرداد 1384.