یادداشت ایمان نریمانی
1404/4/31
کلارا زندگیاش را میگذراند. در یک سالن زیبایی کار میکند، با مردی زندگی میکند که از او خسته شده است... و روزبهروز به زندگی ادامه میدهد، کارهای روزمره را انجام میدهد، تا اینکه به کتابی برمیخورد: «در جستجوی زمان از دست رفته» اثر مارسل پروست. کتاب را به خانه میبرد و ماهها فراموشش میکند، تا اینکه یک روز شروع به خواندنش میکند. و به خواندن ادامه میدهد. جلد اول و بعد دوم و سوم... تا جلد هفتم. و همه چیز تغییر میکند... این رمان فرانسوی که درباره تأثیر ادبیات، بهویژه رمان «در جستوجوی زمان از دست رفته» مارسل پروست، بر زندگی است و نشان میدهد چگونه یک اثر ادبی میتواند زندگی روزمره را به تجربهای عمیقتر و معنادارتر بدل سازد. اگر در جستجوی زمان از دست رفته را خوانده باشید، احتمالا جذابیت کتاب برایتان دوچندان است و اگر مثل من نخوانده باشید، قطعا این کتاب میتواند شما را به خواندنش ترغیب کند. اگه به دسته کتابهای در مورد کتاب علاقهمند هستید، خواندن این کتاب ساده، روان و کوتاه را به شما پیشنهاد میکنم. بخشهایی از کتاب: مطمئن است که اگر امروز خود مارسل کتابش را میخواند، گاهی به نظر خودش هم خیلی طولانی میرسید. زمانی که صرف خواندن پروست میشود، زمان از دست رفته نیست، زمان بازیافته است؛ فرصتی که با زیرکی از دل زمان ربوده میشود. وقتی این صفحات را میخواند، چیزی نسبتا جادویی اتفاق میافتد که باعث میشود کلارا برای اولین بار به این فکر بیفتد که شاید کتابها از زندگی واقعی بهتر باشند. پروست سخت نیست، فقط متفاوت است.