یادداشت محسن فراهانی
کتاب جذاب و پرکشش «دست نیافتنی» این کتاب روایت زندگی علیرضا حیدری قهرمان کشتی آزاد ایران است. کتابی که وقتی آن را دست میگیرید مانند نگاه کردن به فینال جام جهانی کشتی، نمیتوان از آن چشم برداشت. همانقدر پرهیجان، همانقدر پر افتوخیز و همانقدر احساسی. بسیاری از ما اگر بخواهیم کتاب زندگیمان را بنویسم احتمالا اشتباهات و کارهای غلط زندگیمان را سانسور میکنیم. ماجرای آنهایی که ازشان بدمان میآید را قلم میگیریم چون احتمال میدهیم کتاب را بخوانند و بد بشود. احتمالا زشتیهای زندگی و شخصیت خود و خانوادهمان را منتشر نمیکنیم اما علیرضا حیدری اینطور نیست. او بدون ذرهای ستارالعیوبی تمام عیبهای شخصیت خودش را، تمام افرادی که ازشان نفرت دارد را و تمام مشکلات خانوادگی خودش را با صداقت عجیبی میریزد کف دایره. او همه چیز را گفته است. از بیپدری و بیپولی و دزدی در کودکی گرفته تا گستاخی بیشرمانهاش به رئیس فدراسیون کشتی و مخصوصا نفرتش از برادران خادم. برادران خادمی که همیشه تافتهی جدا بافته بودند. مخاطب در این کتاب صفحه به صفحه با علیرضا حیدری گرسنگی میکشد. میدود. از کوه بالا میرود. گریه میکند. وزن کم میکند. با کورتانیدزه سرشاخ میشود. روی سکو میرود. روبه پرچم، دست روی قلب، سرود میخواند. میبازد. دعوا میکند و زندگی میکند. در تمام مدتی که این کتاب را میخواندم به یکی از موضوعاتی که فکر میکردم این بود که این روزها رسول خادم در صفحه اینستاگرامش با نام قمارباز حسابی از عدالت و ظلمستیزی و جلوگیری از حقخوری و... میگوید. اما خودش و برادرش خواسته یا ناخواسته چقدر حق این علیرضا حیدری پایینشهری را خوردند. با رانتها و قدرتها و فامیلهای که داشتند. بگذریم. این کتاب را بخوانید. خوب است. کتاب دست نیافتنی را نشر گلگشت سال ۹۷ در ۳۰۴ صفحه منتشر کرده و به چاپ هشتم رسیده. این کتاب فینالیست دوره ۱۲ جایزه جلال آل احمد هم بوده و فعلا قیمتش ۹۰ هزار تومان است.