یادداشت yalda

yalda

yalda

1404/6/11

بالاخره این مجموعه رو شروع کردم و جلد اول رو به پایان رسوندم.
بیشترین دلیلم برای شروعش، خوندن شش کلاغ بود. چون قبل شش کلاغ باید این مجموعه رو می خوندنم تا قابل فهم تر باشه برام.
ایده داستان آنچنان متفاوت نبود اما جالب و دوست داشتنی بود.  رده بندی گریشاها، قدرتشون و چیزهای دیگه برام جذاب بودن.
و خب بعد از شنیدن نظرات خیلی ها راجع به آلینا، انتظار یک شخصیت به شدت احمق و رو مخ رو داشتم اما به نظرم آنچان هم بد نبود. البته قبول دارم که یکسری کارهای احمقانه ای می کرد و گاهی اوقات رو مخ بود اما خب من این حس رو تقریبا به تمام شخصیت های اصلی کتاب هایی که خوندم داشتم. و به نظرم آلینا در اون حد که انتظار داشتم بد نبود. و رشد چشمگیر و جالبی در طول کتاب داشت.
اوایل کتاب کمی کند بود اما بعد یکهو روند داستان تند شد و من دوست داشتم فقط بشینم و کتابو بخونم.
و اما از شخصیت های کتاب. در طول داستان متوجه شدم که هر شخصیتی که توی داستان نام برده میشد ازش یا حتی سر و کله اش پیدا میشد، قطعا یه نقش مهمی داره و صرفا بی مصرف نیست.
و اما برای راهنمایی اینکه از چه نشری بگیرید باید یکچیزی بگم. حقیقتش زمانی که من می خواستم این کتاب رو خریداری کنم قیمت های باژ به طرز قابل توجهی افزایش پیدا کرد و من منتظر یک فرصت مناسب بودم تا یکی یکی جلد ها رو خریداری کنم اما خب نشد. بعد تصمیم گرفتم از پی دی اف بخونم. پی دی اف نشر باژ رو نتونستم پیدا کنم پس از نشر امضا خوندم.
یکی از نظرات رو دیده بودم که می گفت از نشر امضا خونده و راضیه پس منم گفتم حق با اونه.
و خب نشر امضا ترجمه خوبی هم داشت منتها کمی ادبی طوره و آنچنان روون نیست (که البته مشکل آنچنانی نداره).
و در رابطه با سانسور این نشر، کتاب صحنه های آنچنان خاصی نداشت که بخواد سانسور زیادی بشه (در حد بوسه و این چیزا بود) اما خب متاسفانه ناشر ها مجبورن همچین کاری کنن. من از نشر باژ نخوندم تا مطمئن شم اما با توجه به کتاب های دیگه ای که از باژ خوندم میدونم که نشر امضا سانسور بیشتری نسبت به باژ داره. سانسور های نشر باژ نامفهوم نیستن و طوری هستن که متوجه بشیم داستان از چه قراره اما خب متاسفانه من یک صفحه از نشر امضا که میخوندم، تازه کمی جلوتر متوجه میشدم که توی اون صفحه چه خبر بوده. و البته که یکسری چیزها و مسائل گفتاری هم توی نشر امضا سانسور شده.(البته نه اونقدر. خودتون متوجه میشین که قضیه از چه قرار بوده.)
اینا رو گفتم که مثل من بین دو راهی نمونین. قطعا که باژ بهتره اما خب بحث قیمت های بالای کتاب هم هست. حرف کلی من اینه که نشر امضا هم نسبتا خوبه و قیمت خیلی مناسبی هم داره اما اگه دوست دارید راحت تر متوجه شید و چیز زیادی رو از دست ندید  سعیتون رو کنین از باژ بخونین.