یادداشت علی سعیدی

سلام علیکم
        سلام علیکم
من از اساتید شنیدم برای شرکت در درس آیت قاضی دو شرط وجود داشته یکی رسیدن به مرحله ی اجتهاد و مطالعه ی روزانه ی حدیث عنوان بصری که این نشانده ی اهمیت این حدیث دارد
من این حدیث رو برای همه پویندگان راه علم و معرفت توصیه می کنم

https://noo.rs/lBCAh (ماجرای عنوان بصری و متن حدیث در این صفحه هست خیلی زیبا هست و پر از نکات اخلاقی)

1402/3/11

گویا آن نقل قول که ایشان اجتهاد را شرط می‌دانسته چندان معتبر نیست یا دستکم مربوط به همه جلسات و شاگردان نبوده.
اولاً ایشان شاگردانی داشته اند، مانند آقای حداد که تقریبا عوام بوده اند.(البته آقای حداد هم بحث زیاد دارند که بماند)
ثانیا از برخی، از جمله آقای کشمیری، نقل است که ایشان اصلا به دروس حوزوی اعتنا نداشتند و حجاب می‌دانستند.

البته باید دید سخن در چه مقامی بوده و خطاب به چه کس یا کسانی بوده...

در مورد به معنای مخالفت ایشان با تحصیل علم حصولی بعید می‌دانم وگرنه اولا خودشان آن‌طور که شنیدم مجتهد بودند و فکر کنم اسفار تدریس می‌کردند بعد هم فکر کنم شاگردان ایشان مثل علامه طباطبایی آیت الله بهجت آیت الله میرزا هاشم آملی و آیت الله شیخ محمدتقی آملی رحمهم الله همگی درس اصول یا فقه یا هردو را تدریس نمودند پس از نجف در قم یا تهران

1402/3/11

برای همین عرض کردم باید بافتار را در نظر گرفت. که سخن در چه مقامی گفته شده است و خطالب به چه کسی.
ممکن است به یکی بگویند درس بخوان و به یکی بگویند نخوان.
صلاح هر کس متفاوت است.

🙏🙏