یادداشت علی ریاضی
1403/1/28
وقتی که کتاب رو هنوز شروع نکرده بودم، علیرغم این که میدونستم بازخوردهای مثبت و امتیازهای بالایی داشته، تصور میکردم صرفا یه سری کلیات و راهنماییهایی درخصوص چطور مطالعه کردن رو مطرح میکنه و خوندنش خوش میگذره. اما وقتی که شروع به خوندنش کردم، دیدم که حرفهای تازه و عمیقی داره. اعتقاد مهم نویسنده اینه که خوندن باید از روی اون چیزی که بهش میگه «هوس» باشه. کتاب رو با توضیح این مطلب شروع میکنه و در ادامه توضیح میده که چرا لیستهایی مثل لیست کتابهای برتر یا لیست کتابهایی که پیش از مرگ باید خواند و ...، لیستهای بهدردبخوری نیستن و اون کمکی که باید رو به ما نمیکنن. اعتقاد داره که باید کتاب رو آهسته خوند، اگه لازم به تفکر باشه باید توقف کرد و بهطورکلی نباید یه رابطهی یهطرفه و سطحی با کتاب داشت؛ باید باهاش کنش داشت و حاشیهنویسی و خطخطیش کرد. به این بحث میپردازه که آیا بهتره کتابهایی که قبلا خوندهیم و دوستشون داشتم رو دوباره بخونیم یا کتابهای جدید رو بخونیم که ممکنه اونقدرها هم به دلمون نشینن. کلا حرفهای جالبتوجه و بهفکرفروبرندهی زیادی تو کتاب میزنه و در عین این که مباحث عمیقی رو مطرح میکنه خیلی ساده و ملموسه. شاید یکی از دلایلش هم این باشه که خیلی خوب از تجربهی خودش و دیگران میگه. از اون کتابهاییه که ممکنه بعدا یه بار دیگه با دقت و فکر بیشتری بخونمش. ضمنا متاسفانه تا جایی که میدونم از نویسنده کتاب دیگهای به فارسی ترجمه نشده وگرنه واقعا دوست داشتم کتاب دیگهای هم ازش بخونم.