یادداشت محدثه ز
دیروز
☆ پنج ستاره نقرهای ☆ روزی که خبر چاپش رو شنیدم دفتر نشر نون بودم و خلاصه کتاب برام تداعیگر سریال محبوبم " خانم میزل شگفتانگیز / The Marvelous Mrs. Maisel" بود. پس بدون شک کتاب رو گرفتم، ولی چون فکر میکردم خیلی شیمیایی و تلویزیونیه کمی زمان بُرد تا شروعش کنم اما درست از همون لحظهای که خط اول رو خوندم لبخند روی لبم بود تا آخرش. حتی وقتی به خاطر الیزابت اشک تو چشمام جمع شد هم لبخند میزدم چون میدونستم این دختر از پسش برمیاد. "درسهای شیمی" یه رمان دلچسب از الیزابت زات ئه، شیمیدانی که تو جوامع علمی به خاطر زن بودن طرد شد و زندگی باهاش سرسازگاری نداشت اما اون قویتر از این حرفا بود و سعی کرد راهش رو پیدا کنه. از خوندن کتاب واقعا لذت بردم. روند داستان، نحوهی روایت، شوخیهای علمی گاها بینمکش و ترجمهش همگی عالی بود. بعضی از جملههای کتاب واقعا باعث شد حسابی فکر کنم و سعی کنم الیزابت درونم رو پیدا کنم. کتاب در اوایل دهه ۶۰ میلادیه اما حقیقت اینجاست که ایران ما هنوز تو همون دهه مونده. هنوزم نگاههای جنسیتزده وجود داره و هنوزم قربانی تجاوز گناهکار شناخته میشه و... (: کتاب اونقدر برام دلچسب بود که خوندنش رو توصیه کنم، خصوصا به دخترها، ولی بهش ۵ ستاره طلایی ندادم چون احساس کردم آخرش همهچی خیلی یهویی و خوب تموم شد. انگار نویسنده دیگه حرفاش رو زده بود و فقط میخواست همه رو به یه رستگاری برسونه و تمومش کنه. هیچ شخصیت خاکستریای تو کتاب نداشتیم، در حالی که من از یه رمان رئال بزرگسال واقعا توقع داشتم کمی واقعیتر باشه در زمینه شخصیتپردازی. یهکم ۳۰_۴۰ صفحه آخر دلسرد شدم اما بازم لذت اون ۳۰۰ صفحه و حس خوبی که از کتاب گرفتم اونقدر زیادترتره که پیشنهاد میکنم خوندنش رو!