یادداشت کیارش وفایی

بودن
        رمان «بودن»
.
نوشته: یرژی کاشینسکی
.
ترجمه: مهسا ملک مرزبان
.

رمان «بودن» که به قلم «یرژی کاشینسکی» نگارش شده، اثری ست که با پیش آوردن رخدادها و اتفاق‌ها در صدد آن برآمده که از ابتدا مخاطب را بعنوان همراه، شاهد و یا قاضی با خود هم مسیر سازد. حال در این راستا، ساختار این اثر بسیار تحت تاثیر وادی روایت است. حال دلیل این انتخاب از سوی نویسنده آن است که مخاطب در هر لحظه از ماجراهای پیش آمده به شکل آگاهانه با مسائل روبرو شود.
البته که این اهمیت در معرفی و شناخت شخصیت‌ها اثرگذار است، زیرا که به مرور شناسنامه‌ای از هر شخصیت بروز می‌دهد که در این مجال، مخاطب قادر خواهد بود شرایط را به تفکیک بررسی کرده و حتی در زمانی قادر به قضاوت شود.
از دیگر اهمیت‌های این اثر باید به عدم حضور قهرمان و در مقابل حضور پر رنگ ضدقهرمان که شخصیت اصلی است اشاره داشت. 
«چنس» یا همان شخصیت اصلی، انسانی ست که به طور خودآگاهی نقش ضدقهرمان را ایفا می‌کند. او با مواجه شدن با هر اتفاقی به شکل درونی واکنش نشان داده و از تبعات آن جهت بهره‌برداری برای خود سود می‌برد. البته که این رویکرد نویسنده در خلق چنین شخصیتی برگرفته از دارایی‌های «اگزیستانسیالیستی» است که این شخصیت را به شکل هویتی چند وجهی به تصویر می‌کشد.
حال ترکیب دارایی‌های ادبی که با درونمایه وادی روایت آمیخته شده این لازمه را پیش می‌آورد که مخاطب، تمام و کمال میل به کشف و شهود داشته باشد. لذا در این راستا باید به ترجمه «مهسا ملک مرزبان» اشاره کرد که با دقت زیادی لحن روایت را سلیس و روان ساخته تا هر خواننده‌ای بتواند به راحتی شرایط این رمان را درک نماید.
و
حرف آخر: پیشنهاد بنده آن است که این اثر مطالعه بفرمایید و از ابتدا بدون هیچ پیش فرضی خود را با شخصیت «چنس» همراه کرده تا بتوانید از دالان‌های تو در تو با درک مستقیم از شرایط در روایت عبور کنید
.

#نشر_آموت
#مهسا_ملک_مرزبان
#بودن
      
8

7

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.