یادداشت Elias

Elias

Elias

نام کتاب: گذشته راز آمیز ( واقعا انتخاب اسم مزخرف بوده تاریخ سری یا تاریخ پنهان مگه چش بود )
نویسنده: دانا تارت
مترجم: مریم مفتاحی
ژانر: اکادمیک، جنایی برعکس*، فلسفه، روانشناختی
تعداد صفحات: ۸۴۶ ص

*جنایی برعکس: زمانی که داخل اثر جنایی شما میدونید که کی مرده و کی قاتل هستش و به دنبال چرایی این اتفاق هستید بهش میگن جنایی برعکس‌.

خلاصه داستان:
ریچارد پسر فقیری که با نداری مجبوره با بورسیه بره کالج همپدن،  تنها راهی که داره تا از خانواده دور باشه. اونجا با گروهی از دانشجویان پولدار و جذابی طرف میشه که ...

بررسی:
کتاب سیکرت هیستوری از زبان اول شخص به روایت زندگی دانشجویی میپردازد که در میان زیبایی ثروتشون خشونت و درد و رنج و خرابی بی داد میکنه.
روایت یک قتل و به جنون رسیدن جمعی و حالات روانی و مشکلات پیرامون و بخش فلسفه و در پی کشف معنای متفاوتی از زندگی و سپس نابودی.
شخصیت پردازی که از نقاط قوت کتاب بود واقعا
شخصیت‌هایی سراسر دروغین، ظاهری جذاب و باطنی پوسیده.
ریچارد، پسری که درحال چنگ اندازی به زندگی تا بتونه از فلاکت نجات پیدا کنه و در گیر زیبایی دنیای پولداری میشه.
پسری که انگار هویتی از خودش ندازه و جذب زرق و برق بقیه بچه‌های گروه میشه
چارلز و کامیل، خواهر و برادر دوقلویی که رازی رو همراه خود دارن و در پی چیز جدید قدم برداشتن، چیزی که منجر به فاجعه میشه.
هنری، مغز متفکر یه جورایی رهبر گروه شخصیت خاص خودشو داره که در مواقع خطر ذهنش بدون تردید به فکر نجاته نه احساسات.
فرانسیس پسر همجنسگرایی که باید در کنار بقیه از راز و مشکلات بعدش رهایی پیدا کنه‌.
و بانی، سراسر دروغ و حراف و... ادم اسیب پذیری که خودش از لین مورد خبر داره.
( راجع بهش حرف زیاده ولی میترسم اسپویل بشید)
به نظرم نویسنده جا داشت روی خواهر و برادر و فرانسیس بیشتر کار کنه.
فضا سازی کتاب، فضا سازی کتاب در اوج تاریکی خودش زیبایی جذب کننده‌ایی داشت. به خوبی توصیف شده بود در حدی که تو حتی می‌تونستی رد دود سیگارها رو هم تجسم کنی و حس کنی. انگار اونجا حضور داری.
روابط کتاب، احساس افراد داخل کتاب پر از تنشه، درحالی که کاراکترها گی نیستن برای خلاصی از افکارشون و فرار از واقعیت، بهم نزدیک میشن‌.
روابط پیچیده خواهر و برادری
روابط دوستی که با تحسین و احترام بین دلبستگی و دوستیه.
این کتاب به شکلی قابل لمسه که بارها خواننده رو به زندگی خودشون و افکار تاریک خودشون میکشونه‌.
ترجمه کار سانسور داره من دوجاش که مهمه رو پیدا کردم صفحه اش رو میگم
۳۳۴ص
۴۳۶ص
نکته اخری، من کتاب رو دو روزه خوندم و باید بگم اشتباه کردم
این کتاب نیاز به یواش یواش خوندن و حس کردن و لمس شدن کاراکترها داره پس اگر نخوندیدش، اروم اروم بخونیدش.