یادداشت مونا نظری
1403/12/4
🔸از دنیای شما هزارتا چیز را دوست دارم که یکیاش کتاب داستان تالیفی و دیگری داستان دینی خوب برای کودک و نوجوان است. متاسفانه اولی کم و دومی خیلی کم گیر میآید. با این وصف از تولد «این کندو مالِ او» چقدر ذوق زده شده باشم خوب است؟! 🔸قصه «این کندو مال او» در یکی از روستاهای شمال ایران و در ماهِ محرم اتفاق میافتد. این کتاب ماجرای پدر و پسر زنبورداری است که بهترین عسل باغ را برای بهترین کسی که میشناسند آماده میکنند. 🔰چه چیز متمایز و با کیفیتش کرده؟ 🔹حرفهای قلمبه سلمبه نمیزند. قهرمانهای دور از دسترس و نفهمیدنی برای بچهها ندارد. در لازمان و لامکان اتفاق نمی افتد. تاریخی نیست که فضایش از فضای زیست بچهها دور باشد. مضمونی که به آن میپردازد خارج از ظرفیت درک و پردازش کودک نیست، مثل خیلی از کتابهای دینی کودک سعنی نکرده مفاهیم انتزاعی قلمبه سلمبه در قالب کلمههای ساده و به خورد بچهها بدهد. 🔹داستان ِ خوب و جذاب دارد که اتفاقا بر اساس یک داستان واقعی نوشته شده. در یکی از روستاهای شمال ایران اتفاق میافتد. بنابراین نه تنها فضا و شخصیتهایش برای کودک ایرانیِ امروز ملموس است، بلکه او را با سنتها، فرهنگ و حال و هوای بچههای شمال ایران آشنا میکند. 🔹مفاهیم اخلاقی، زیستن با یک باور معنوی و ارادت به یک شخصیت معنوی و دوست داشتنی چیزی است که به خوبی در تار و پود داستان تنیده شده.