یادداشت ایمان نریمانی
1404/2/17
«واژه هایی در اعماق آبی دریا» در یک کتابفروشی دست دوم اتفاق میافتد. کتاب داستان عشق، زندگی، فقدان و ادبیات را روایت میکند. شخصیتهای اصلی داستان، هنری و ریچل، بهترین دوستان هم هستند. ریچل همیشه احساس بیشتری نسبت به هنری داشته است، اما هنری عاشق ایمی است. پس از مرگ برادر ریچل، او و هنری دوباره در کتابفروشی گرد هم میآیند و.... کتاب داستان عشق نوجوانانه است و احتمالا کسانی که به این دست کتابها علاقه دارند، از این کتاب هم لذت میبرند. همچنین لحن صمیمانه، شخصیتهای دوستداشتنی و شخصیتپردازی خوب نویسنده و فضاسازی جذاب، از جمله نقاط مثبت کتاب به شمار میرود که خواننده را تا پایان با خود همراه میکند. ضرب آهنگ کتاب در ابتدا کند است؛ چرا که داستان از زبان دو شخصیت اصلی پیش میرود و همین موضوع خواننده را کمی سردرگم میکند. اما هرچه کتاب پیش میرود، ریتم تندتری میگیرد و جذابتر می شود. یکی از جذابیتهای کتاب، روایت شدن داستان در فضای کتابفروشی، دیالوگهای مرتبط با کتاب توسط شخصیتها، بخش لتر لایبرری، خانواده کتابخوان هنری و دورهمی های هفتگیشان برای معرفی کتاب است که احتمالا علاقهمندان به کتاب های با این موضوعات از آن لذت خواهند برد. بخشهایی از کتاب: من توانایی زندگی در آیندهای نامعلوم رو دارم، اگر در اون آینده نامعلوم، تو در کنارم باشی. کتابهای دست دوم در از رمز و راز هستند. بعضی اوقات علم کافی نیست. بعضی اوقات به شاعران نیاز دارید. اگر آنها فقط کلمات بودند، مردم به خاطر آنها عاشق نمیشدند... فکر نمیکنم بتوانی نامهای مثل این را بنویسی. نامه عاشقانه، بنا به تعریف، باید جاودانه باشد وگرنه چه فایدهای دارد؟