یادداشت راضیه بابایی
1403/4/6
4.4
بیرون ذهن من سفری است به دنیای یک ماهی در تنگ؛ به زندگی یک شیر در قفس؛ به زندگی پرنده ای که بال پریدن ندارد؛ داستان ذهنی که هر روز از کلمات پر می شود بی آنکه راهی برای خروج داشته باشد. رمان بیرون ذهن من درباره ناتوانی است . از این نظر شاید با ماهی بالای درخت و جنگی که نجاتم داد، شبیه باشد. ولی نویسنده تمرکز بیشتری بر روایت درونی شخصیت داشته است و با جزییات بیشتری زندگی شخصیت اصلی(ملودی) را بررسی می کند بدون اینکه او را در افعال و کنش نشان دهد. در سی درصد ابتدای کتاب ملودی از خودش می گوید و آدمهای اطرافش را تعریف می کند و بعد از آن ماجرا آغاز می شود. در همان سی درصد ابتدایی حس حفقان اذیتم می کرد .از تصور شرایطی که با آن روبرو می شدم. پدر و مادر ملودی خصوصا پدرش خیلی پشتیبان و امنیت دهنده پردازش شده است.عالی و با جزییات. داستان و آدمهایش به دلیل پرداخت به یک مسئله انسانی و جهانی، قابل درک هستند. فرهنگ آمریکایی بستر داستان آنچنان پر رنگ نیست که خواننده را به خود بخواند و توجه او را جلب کند.یک خانواده قابل درک و باور پذیر می بینیم و به واسطه آنها از اصل حرف داستان غافل نمی شویم. از حواشی نامطلوب هم خبری نیست. با عینک بدبینانه یکی دوجای کتاب را هایلایت کردم ولی ارزش گفتن ندارد آن هم برای کتابی که درجه رضایتمندی ام از آن بالای ۹۰ درصد است. چند فصل آخرش به شدت من را تکان داد... نمی دانم چه قدر بگویم که داستان افشا نشود فقط می توانم بگم داغ کردم واقعا درک اتفاقی که افتاده برام ممکن نبود. احسنت به نویسنده ای که بلد است خوانندهرا غافلگیر کند. از نظر من این کتاب امتیاز کاملی دریافت می کند و قابل توصیه به نوجوان ۱۲ سال به بالا و بزرگسالان است. https://eitaa.com/vazhband https://behkhaan.ir/profile/R.Babaee