یادداشت مسعود آذرباد

یک بار حساب کردم اگر قرار باشد تعداد کتاب‌هایی که از رابرت لودلوم تاکنون چاپ و منتشر شده است را بین تمام مردم ایران تقسیم کنیم، سهم هر نفر جدای از اینکه یک سه‌گانه بورن است، یکی دوتا از کتاب‌هایش دیگرش را هم می‌تواند انتخاب کند! دیگه حساب ضرب و تقسیمش با خودتون! پس فکر نکنید با یک نویسنده معمولی طرفید. این را هم حساب کنید که لودلوم نوینسنده عصر هزاره نیست، نویسنده دهه هشتاد میلادی است. معروف شدن و پرفروش شدن انقدر راحت نبود!
رابرت لودلوم برای مخاطبان ژانر تریلر، همان که در ایران اسمش را گذاشته‌ایم ژانر امنیتی، آدم موفق و بزرگی است. من البته رابرت لودلوم رو دیر شناختم. با همین الهه مرگ‌آور هم شناختمش ولی خب با اینکه به پای مجموعه بورن نمی‌رسد اما  برای کسی که می‌خواهد تازه در این ژانر چیزی بخواند و چیز متفاوتی هم باشد و در عین حال از نظر فنی و فرمی چیز استانداری باشد، خواندن این کتاب را توصیه می‌کنم.
خب حالا داستان این الهه مرگ‌آور چیست؟ داستان یک زوج خوشبخت دوست‌داشتنی عاشق‌پیشه است که از قضا هردو مأمور نظامی ایالات متحده آمریکا هستند و هر دو، خصوصا خانم دکتر قصه که از قضا بسیار جذاب و خوشگل و عاشق‌پیشه است در زمینه بیولوژی تخصص دارند.
البته خوبیش اینکه خانم دکتر قصه ما، همان ابتدای قصه می‌میرد. در واقع کشته می‌شود و قهرمان داستان می‌افتد دنبال اینکه قاتل زنش و علت قتلش را کشف کند و در این بین پای آدم‌های زیادی به قصه باز می‌شود. حالا اینکه ماجرای این الهه مرگ‌آور چه می‌شود را باید تا تهش خواند!
نگاه به حجمش نیندازید، سرگرم‌کننده‌تر از این حرفاست. راستی یک جلد دوم هم دارد که خودم هنوز نخواندم!

کتاب جالبی به نظر می‌رسه

آره داستانش خوبه. مخصوصا برای ما که تهدیدات بیولوژیک چیز غریبی نیست و آدم‌های زیادی را دیده‌ایم که به آن مبتلا شده‌اند. یکی‌شان همین مرحوم نادر طالب‌زاده که ظن شهادت ایشان از همین طریق می‌رود.

گفتید مرحوم طالب‌زاده یا به قول بچه‌های راه «حاج نادر»؛ باز به این فکر کردم که چقدر سوژه برای نوشتن رمان اطرافمون زیاده. ایشون و فعالیت‌هاشون یه سوژه عالی برای نوشتن رمان هستن. رمانی که کارکرد دوگانه درون‌مرزی و برون‌مرزی داشته باشه.

دقیقا همین است که می‌فرمایید. ما، زمانه ما و سرزمین ما، چه گذشته‌اش، چه آینده‌اش و حتی اکنونش، سرشار سوژه‌های ناب است که متاسفانه از آن غفلت می‌کنیم یا در بهترین حالت، آن را با فرمی ضعیف و دم دستی می‌نویسم و با همان حال، منتشرش می‌کنیم.

بله این‌ها هست. ولی با همه این حرف‌ها، من به آینده امیدوارم. به قلم‌های قوی که سوژه‌های ناب رو خیلی خوب بپرورونن، عالی بنویسن و اثرگذار و روشنگر باشن😊

همه همینیم.آينده ازآن همین گروه پرشور و بااراده و صبور است که خسته نمی‌شود و جلو نمی‌رود.

بله همین‌طوره. فقط به نظرم «خسته نمی‌شود و جلو می‌رود» 😉