یادداشت

مینیمالیسم دیجیتال: انتخاب زندگی متمرکز در دنیایی آشفته
        اگر از تاثیرات زیست مجازی بر زندگیتان خسته هستید این کتاب برای شماست اما اگر فکر میکنید حساب کاربری تان در شبکه های اجتماعی «خود شما» است پس طرفش نروید.

یکی از چیزهایی که نویسنده این کتاب میگوید و شاید خیلی از ما قبلا بهش رسیده باشیم این است که برای استفاده بهینه از شبکه های اجتماعی چاره ای جز محدود کردن زمان حضور در آنها نیست. برای این کار هم بهترین مقدم این است که برنامه را از روی گوشی پاک کنید و از نسخه وب استفاده کنید که خود به خود به خاطر دسترسی سخت تر نسبت به گوشی باعث کاهش زمان استفاده از شبکه های اجتماعی میشود. نکته اصلی این است که سازندگان شبکه های اجتماعی هم این را میدانند و برای این که بیشتر زمان شما را بخورند همیشه نسخه وب امکانات و دسترسی های کمتری دارد! بله این اقتصاد توجه است

من از دو سه سال پیش ایده ای دارم که این کتاب بهش اشاره نکرد. ایده من این است که شبکه های اجتماعی که جذابیت های فراوانی برای ما دارند و دوری از آنها علائم ترک اعتیاد را نشان میدهد در واقع روی مغز ما نصب میشوند نه روی گوشی هوشمند ما. نشانه اش هم این است که وقتی گوشی دم دستتان نیست دارید به این فکر میکنید که توئیت یا استوری بعدی تان چه باشد.

چیزی که این روزها فکرم را مشغول کرده این است که با چقدر حضور در شبکه های اجتماعی این برنامه ها روی مغز ما نصب میشوند؟ مثلا آمدیم و من زمان استفاده ام از اینستاگرام را تا ده دقیقه در روز کاهش دادم. آیا اینستاگرام از روی مغز من پاک میشود؟ آیا بعدش روزی میرسد که با دخترم بازی کنم بدون این که بخواهم از کارهای جالبش عکس بگیرم و استوری کنم؟

خلاصه که کتاب خوبی است. اگرچه کمی آمریکاپرستانه نوشته شده اما لحنش نسبت به این غولهای اقتصاد توجه و شرکتهای سیلیکون ولی و سازوکار بازار آزاد نئولیبرالیسم تند و گاهی خصمانه است . به شما ایده و انگیزه میدهد کمتر مجازی باشید و به خودتان به عنوان یک پدیده یگانه ارزشمند نگاه کنید و چوب حراج به توجه و تمرکز خودتان نزنید. روابط با کیفیت را بر روابط بی کیفیت مجازی ترجیح بدهید
      
2

1

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.