یادداشت محمدحسین راه نورد
اتود در قرمز لاکی مقدمه: همیشه نسبت به کتاب های جنایی حس خوبی داشتم و دوست داشتم همراه یک کاراگاه به حل جرایم بپردازم چه آن کاراگاه کورمون استرایک و جیمز گوردن باشد چه شرلوک هلمز بزرگ! متن: الف)آشنایی با کتاب: آشنایی خیلی از افراد دهه هشتادی با شرلوک هلمز قطعا سریال شرلوک شبکه بی بی سی هست که بندیکت کامبربچ و مارتین فریمن آن را بازی کرده اند. از طریق این دو بازیگر بزرگ با نویسنده و کتاب آشنا شدم. ب)معرفی کتاب: اتود در قرمز لاکی اولین کتابیست که کانن دویل از مجموعه شرلوک هلمز نوشته است داستان از زبان دکتر واتسون نقل میشود که از نبرد افغانستان برگشته است و دنبال مکانی برای اجاره میگردد، با شرلوک هلمز بزرگ آشنا میشود و باهم خانه ای را اجاره میکنند (خیابان بیکر 6 بی) و بعد از مدتی واتسون توجهش به کار شرلوک جذب میشود و باهم مشغول حل جرائم میشوند یک قتل مشکوک! ج)طراحی جلد و صحافی: نشر هرمس با استفاده از کاور آرت های سریال شرلوک ساخت بی بی سی و پالتویی زدن کتاب حجت را بر مخاطب تمام کرده، چرا کتاب را نخریم؟ نتیجه گیری: الف)پیام کتاب: به ذهن خود سر و سامان بدهید و اجازه ندهید هرچیزی به ذهنتان وارد شود. علم استنتاج فقط به حل جرائم و قتل به کار نمی آید و میتوان در زندگی واقعی و در اتفاقات ساده روزمره نیز از آن استفاده کرد. همیشه در زندگی منتظر غافل گیری باشید ب)نقد کتاب: 180 صفحه و یک داستان جنایی با بک استوری و آشنایی با شخصیت ها همه چیز اندازه، دیالوگ های جذاب، جمله بندی های جذاب تر... چه چیزی بگویم؟ جز نثر سخت و سنگین که آن هم خسته کننده نیست... ج)در آخر: کتاب عالی و واقعا لذت بخش بود این کتاب از آن کتاب هاست که میگویی کاش این را من مینوشتم... امتیازم به کتاب 5 از 5 است با اینکه کتاب اول کانن دویل هست ولی به شدت دلچسب و عالیست پ.ن: در پایان داستان چند صفحه از نامه نگاری های کانن دویل و ناشر دیده میشود پیشنهاد میکنم آن را هم بخوانید، مخصوصا اگر دوست دارید نویسنده شوید ممنون بابت همراهی محمدحسین راه نورد فروردین 1401