یادداشت محمد

محمد

محمد

1402/1/11

من کتاب صوتی این کتاب را با صدای آقای شاهین علایی نژاد گوش دادم.* کتاب صوتی بدی نبود آن چنان هم تعریفی نیست؛ نمره متوسط می گیرد. از جمله کتبی است که عمرا می توانستم صرفا متن را بخوانم بس که ... همچنین کتاب 32 صفحه نیست. یک بزرگواری زحمت اصلاح را بکشد.

با توجه به نظرات که عنوان می کنند الهام گرفته شده و نمونه ایرانی «قلعه حیوانات» است به نظرم اونطور نیست ... کتاب قلعه حیوانات تا جایی که من می دانم یک پروپاگاندا است و ضدِ انقلابِ 1917 روسیه و استالین است(یک جا هم ظاهرا  گفته است که قصد مداخله در امور داخلی شوروی را ندارم و با استالین مشکل دارم :| ) و اورول هم به آن اذعان دارد فلذا به نظرم نقد دموکراسی ربط مستقیم با ایران ندارد و خودِ مفهوم، مورد نظر است. مضمون آن کتاب پشت کردن به آرمان و تبدیل شدن به چیزی است که دشمنش بودیم که اینجا مطرح نیست ...  البته اگر فقط ایران مدنظر باشد می توان گفت استاد هنوز با با بقیه کشورها آشنا نیستند ... فلذا شبیه آن اثر بودن زیاد مزیت نیست کمااینکه شاید نقطه ضعف باشد.

اما اگر از این بگذریم داستان به شدت لوسی است و خوشم نیامد. به طور کلی  انتخابات و خر کردن ملت و مسائل پیرامون آن را نقد می کند که این نقدها بعضا به ایران خودمان است که می توان گفت کلیت آن اراجیف است منتها بعضی جزییات را می توان قبول کرد البته بستگی به آن دارد که از چه زاویه ای به بحث نگاه کنیم مثل اعتقادات و ... خلاصه که همین!

*کاش نسخه صوتی هم به بهخوان اضافه شود که هی ذکر نکنیم.
** به نظرم درصد پیشرفت کتاب هم ضروری ترین تغییر است چون تعداد زیادی کتاب صوتی یا الکترونیک را می خوانند که منطبق با شماره صفحه کتاب چاپی نیست.