یادداشت راضیه بابایی

        مجموعه ملت قهرمان از انتشارات مدرسه ، در سال ۱۴۰۳ وارد بازار شده است و جز محصولاتی است که به موضوع فلسطین خصوصا جنگ اخیر آن می‌پردازد.
این مجموعه بیست جلد می‌باشد که ۱۷ جلد آن  را خوانده‌ام. این ۱۷ کتاب کیفیت یکسانی ندارند. بعضی درخشان و بعضی کاملا ضعیف هستند.
گروه سنی مخاطب آن نیز یکدست نیست بیشتر آنها برای گروه سنی ۷ تا ۹ مناسب است و چند جلد نیز  برای ۹ تا ۱۲ ساله‌ها قابل درک و دریافت است.
نقطه قوت تمام این ۱۷ جلد  در زبان سالم و متن پاکیزه‌ی آنهاست البته یکی دو جلد نیاز به ويرايش جزئی دارد ولی در مجموع می‌توان زبان اثر را نقطه مثبت دانست. همچنین فونت مناسب و به کار بردن رنگ های مختلف برای تاکید و مضاعف کردن بار معنایی کلمات نیز در همه جلدها مشترک است. مثلا اسرائیل  با رنگ قرمز در این مجموعه چاپ شده است.
نقطه قوت دیگر آن توجه به چالش اصلی جهان اسلام و آشنا کردن مخاطب کودک با آرمان فلسطین است.
این دو نکته در این مجموعه به چشم می‌خورد. متن بالا را در ابتدای یادداشت تمام این ۱۷ جلد کپی می‌کنم.یک نقطه ضعف بزرگ تمام جلدها نداشتن شماره صفحه بود.
در ادامه به خصوصیات هر جلد جداگانه می پردازم:
 داستان از زبان دختری به نام کلثوم است که با هانیه، خالد و احمد در ویرانه های غزه بازی می‌کند. در حین بازی احمد برادر کلثوم روی خمپاره‌ی عمل نکرده می‌افتد و دوستانش را به خاطر خطر از خود دور می‌کند. انها به بیمارستان می روند تا کمک بیاورند ولی وقتی به سراغ احمد می روند او نیست. دوباره به بیمارستان بر می‌گردند که پرستار دو کودک یتیم را به انها می‌سپارد. در همین حین بیمارستان بمباران می‌شود و هانیه و فرزندی که در آغوشش بود گم می‌شوند و کلثوم با فرزندی که قرار است برای او مادری کند از بیمارستان خارج می‌شود.

با اینکه فضای سازی شهر غزه به خوبی انجام شده است ولی   داستان محتوای تلخ و تکان دهنده ای دارد. شاید بهتر بود نویسنده به جای تصویر کردن ناراحتی و غم جاری در غزه به عناصر امیدساز هم اشاره می‌کرد. تاثیری که با خواندن این داستان در مخاطب ایجاد می‌شود اندوه است ولی نه اندوهی سازنده با نیم نگاهی به آینده و ایجاد امید در مخاطب.
در این کتاب دو صفحه کامل تصویر گری شده و دو صفحه متن وجود دارد که مخاطب برای دیدن تصویر مربوط به متن یا باید ورق بزند صفحه قبل را ببیند یا بعد و این اصلا برای مخاطب کودک و نوجوان جذاب نیست. 
مناسب مخاطب ۹ تا ۱۲ سال
      
15

2

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.