یادداشت ریحانه ایزدی
1403/7/5
3.5
من صوتی این کتاب رو گوش دادم. به نام قصه زندگی من. چرت مطلق! هشدار! این کتاب هیچ ارزش ادبیای نداره، اما از اونجایی که خوندن کتاب هیچوقت بد نیست، یه خوبیایی هم داشت. مثلاً آشنا شدن با فضای کثیف هالیوود، اینکه هالیوود چه سیستم پول پرست و مردسالارانه ی کثیفیه یا اینکه یه زن حتی اگه یکی مثل مرلین مونرو باشه، هیچ وقت دوست نداره فقط از طریق بدنش دیده بشه. کتاب، خاطرات خود مرلین مونرو هست، و با قلم خودش نوشته شده. زندگی این زن پر از ظلمها و سو استفادههایی است که زن در جامعه غربی باهاش روبرو میشه. از دوران یتیمی تا دبیرستان و بزرگسالی. و عقدههای کودکی که در آینده خودش رو نشان داده. مونرو در این کتاب میگه که چطور برای رسیدن به هدفش هر کاری کرده و تحت هیچ شرایط و فشاری از هدفش چشم پوشی نکرده. اما باز هم سوال اینه به چه قیمتی؟! اگر اهل سینما به خصوص فیلمهای هالیوودی باشید، نام مرلین مونرو را حتما شنیدهاید یا به تماشای آثارش نشستهاید. این هنرپیشه آمریکایی در کتاب صوتی قصه زندگی من (My story) داستان زندگی خود را از کودکی تا دوران اوج شهرتش نوشت. کتاب قصه زندگی من، دوازده سال پس از خودکشی مونرو در سال 1974 منتشر شد و مریلین در زندگینامه و خاطرات خود، از دوران کودکی و یتیمیاش گفته و پس از آن نیز به دوران نوجوانی و ظهورش در صنعت مدلینگ و هالیوود اشاره میکنه و در ادامه از تجربه ازدواجش، عاشق شدنش، فضای پر زرق و برق و پرفشار هالیوود و... سخن میگه. تاکنون پانصد جلد کتاب ریز و درشت دربارهی او نوشته شده و این کتاب در بخش پرشنوندهترین کتابهای اپلیکیشن طاقچه، خودنمایی میکنه. یکی از ضعفهای مهم این کتاب اینه که کتاب کاملی نیست و خیلی ناگهانی تموم میشه. ظاهراً کتاب اونقدر سانسور و حذفیات داره که تقریبا نصف از کتاب اصلی توی این نسخه وجود نداره. مرلین که به الکل و مواد مخدر اعتیاد داشت و از اختلال دوقطبی رنج میبرد، در سال 1962 در اوج محبوبیت و شهرت درگذشت؛ علت مرگش را خودکشی و استفاده زیاد از داروی خوابآور اعلام کردند. اگر به خاطرات و سرگذشت آدمهای مشهور و هنرمند علاقهمند هستید، این کتاب به شما پیشنهاد میشه. اما خیلی توصیه نمیکنم. اگر قصد شنیدنش رو داشتید، مثل من سادگی نکنید و در ماشین با صدای بلند گوش ندید😉 بخشی از کتاب: مسخرهتر از همه اونهایی هستند که توی مهمونیها شرکت میکنند و بلافاصله فرداش همه جا جار میزنند که آهای مردم ما این آدم مشهور رو در خانه فلانی یا بهمانی دیدیم. بیشتر مهمونیها بر مدار ستارهها میچرخه. توی هالیوود ستارهها لزوما هنرپیشهها یا تهیه کنندهها نیستند بلکه ممکنه کسی باشه که به تازگی به خاطر جرمی بازداشت شده باشه یا کسی که با زن شخص دیگهای ارتباط داشته باشه و حالا گندش دراومده یا حتی کسی که کتک خورده. حالا اگه روزنامهها و مطبوعات هم به قضیه شاخ و برگ بدن، اون وقت دیگه مردم با همچین آدمی تا وقتی که مورد توجه رسانههاست، مثل شخصیت مهم اجتماعی برخورد میکنه. #ریویونویسی