یادداشت
1403/6/15
3.3
«خداحافظ کرخه» اولین اثر داوود امیریان است که آن را در سن 19 سالگی نوشته و خود درباره آن میگوید: «خداحافظ کرخه نخستین کتاب من است و من آن را در سن 19 سالگی نوشتم، امروز که نگاه میکنم، میبینم برای یک جوان 19 ساله آن کتاب خوب بود.» چون روایتگر این خاطرات خود در همه جا حضور داشته و از زبان خودش خاطرات را نقل میکند، بر اثرگذاری و باورپذیری آن افزوده است. خاطرات کوتاهی که او بدون تکلف و با قلمی روان بیان کرده، به خوبی میتواند ذهن خواننده را درگیر موقعیتهای پیش آمده در آن روزها نماید. از اولین لحظات اعزام به جبهه و استقرار در اردوگاهها تا شوخیهای رزمندگان در حال و هوای جنگ و روحیه بالای آنها هنگام عملیات، توسلات و مناجاتهای بسیجیان قبل از شهادت و توصیف لحظه شهادت آنها، در این کتاب به خوبی تصویر شدهاند. «این کتاب شیرین و ساده، زندگی و احساس و جهت گیری های بسیجی را به خوبی تشریح می کند. نویسنده، که خود یک بسیجی با همه بار فرهنگی این کلمه است، با بیان بعضی از جزئیات به ظاهر کم اهمیت، آن امر مهم را تصویر و ترسیم کرده است. با اینکه جوانی کم سن و سال است، بسی پخته تر از عمر خود می نویسد و می اندیشد. گاه در نقل حوادث، تسلسل طبیعی و منطقی رعایت نشده است.باری این یکی از کتاب های خیلی خوب در مجموعه خاطره هاست.»20/12/70