یادداشت زهرا دشتی
1403/4/10
وقتی از دوست و همکار سابقم که در حوزه کسب و کار فعالیت میکنه خواستم که منبعی برای فهمیدن چیستی کسب و کار بهم معرفی کنه، کتاب خلق مدل کسب و کار رو بهم معرفی کرد. البته قبل از اون هم در جستوجوها به این کتاب برخورده بودم اما چون در این حوزه ناآگاه بودم نمیدونستم برای شروع کتاب مناسبی هست یا نه. توصیه دوستم باعث شد مطمئن بشم گزینهی خوبیه. این کتاب هفت بخش است که پنج بخش ابتدایی، اساس دانش مورد نیاز برای خلق مدل کسب و کار را بیان میکند. به نظر من برترین ویژگی این کتاب، ذکر مثالهای ملموس و با جزئیات کامل هست، خصوصا برای فردی مثل من که خیلی با فضای کسب و کار آشنا نبود، این مثالها، در کنار تعاریف قابل فهم و ساده بیان شده (نقطه قوت دوم کتاب) بسیار کمک کننده و روشنگر بود. علاوه بر این از خشکی و خسته کنندگی بحث هم کم میکرد. زبان روان و بیانی نسبتا ساده نقطه قوت دوم کتاب بود. از طرف دیگر طراحی جذاب و زیبای کتاب هم از خستگی خواننده کم میکرد. این کتاب اگر با تمرین عملی همراه شود به نظر من کتابی خوب برای درک و خلق مدل کسب و کار است و احتمالا نیاز به منابع مطالعاتی بیشتر را در بسیاری از موارد کم کند. این کتاب کاربردی را نشر آرایاناقلم به فارسی ترجمه و منتشر کرده است.
حامد حمایت کار
1403/4/11