یادداشت Anahita
1402/3/2
خوندن این کتاب تجربه فوق العاده ای برای من بود به طوری که اول از روی بیکاری شروع به خوندنش کردم و وقتی به خودم اومدم که ۶ ساعت پشت سر هم مشغول خوندنش بودم تا کتاب رو به پایان برسونم. خیلی وقت بود که کتابی من رو به این اندازه جذب نکرده بود. اگر بخوام از نکات مثبت و جذاب این کتاب بگم که کم نیستن، اولین موردش این هست که یک کتاب معمولی نیست بلکه توسط یک روانکاو نوشته شده و در پس هر شخصیت و اتفاق ساده داستان سرگذشت و نکته مهمی وجود دارد. به نظر من این که یک داستان صرفا به خاطر جذب مخاطب شامل یک سری اتفاق غیر منتظره در ابتدا و بدون هیچ دلیل قانع کننده ای در انتهای داستان باشه، اثر ضعیف و نا امید کننده ای محسوب میشه، اما این کتاب واقعا در مورد این موضوع قوی عمل کرده بود و کاملا راضی کننده بود. فضاسازی داستان به خوبی انجام شده بود و با تمامی شخصیت های داستان می شد ارتباط برقرار کرد. البته ارتباط گرفتن کاملا متفاوت از درک کردن هست. بعضی از شخصیت ها و اعمالشون برای من قابل درک نبود اما این کتاب دیدگاه واقع گرایانه داشت و در دنیای واقعی چنین مواردی وجود داره و خب کم هم نیستن. کتاب هر چه جلو تر میرفت برای من جذاب تر می شد چون خواننده رو با نقاط تاریک و حتی روشن زندگی و افکار شخصیت های داستان آشنا می کرد اما متاسفانه نویسنده کاملا مخالف اضافه گویی بود و از نظر من کتاب زود به پایان رسید و درباره بعضی از شخصیت ها کم گویی شد اما در کل نقطه مبهمی در داستان باقی نذاشت هر چند که تصمیم گیری نهایی و قضاوت رو بر عهده خواننده گذاشت. و مورد آخر این که کتاب واقعا جوری نوشته شده بود که فکر آدم رو کاملا درگیر شخصیت ها می کرد و ابعاد تاریکی داشت، به همین دلیل اگر از نظر روانی فعلا شرایط خوبی ندارید خوندنش رو توصیه نمی کنم چون انرژی آدم رو میگیره.