یادداشت روانشناس آدمخوار (سهند)

مجموعه علمی تخیلی خبرمایی جهانی را مورد روایت قرار میده که در اون بیماری سرطان درمان شده اما جهان به تصرف زامبی‌ها در اومده و در این بین آمریکا در فکر انتخاب رئیس جمهور جدید خودشه و کمپین‌های انتخاباتی آغاز شده.

شاید در  نگاه اول به نظر بیاد که با کتابی زامبی محور مواجه هستیم اما مهمترین موضوع بررسی شده در این کتاب سیاست و اخلاق خبریه و بعد از اون وجود مسئله زامبیا اهمیت داره، در واقع این کتاب مرجع معتبری برای این سوال هست که اگه زامبیا حمله کردن چیکار کنیم؟ فرار؟ خیر؛  باید از دست سیاست به گوشه‌ای پنهان بشیم و امیدوار باشیم این هیولا به ما دیرتر برسه.

چه چیزی می‌تونه این کتاب رو خاص بکنه؟ ترکیب ژانرهایی که به ندرت در کنار هم قرار می‌گیره یکی از نقاط قوت این کتابه میرا گرنت زامبی رو با سیاست و روزنامه نگاری ترکیب می‌کنه نه صرفاً برای ایجاد تعلیق بلکه برای نقد مکانیزم‌های اطلاع رسانی، قدرت و دستکاری افکار عمومی.

روایت و ساختار کتاب روی گزارشگرها و تیم خبری متمرکز هست و در ابتدا کتاب میتونه تا زمان آشنایی با این دنیا بعضی از جزئیات کسل کننده باشه اما این مشکلی نیست که در ادامه داستان حل نشه.

شخصیت ها بیش از یه قهرمان کلیشه‌ای در دنیای زامبیا هستند اونها انگیزه‌های خانوادگی تضادهای اخلاقی و آرمان‌های خودشون رو دارند و این انسانی سازی در اکثر صحنه های کتاب نقش تاثیرگذاری داره.

در کل اگر عاشق داستان‌های تخیلی سیاسی هستید و دوست دارین یه جامعه  رو که زامبی‌ها در اون وجود دارند رو ببینید این کتاب با ترجمه خوب خانم چفلکی انتخاب مناسبی برای شماست، ولی اگه صرفاً به خاطر زامبیا سراغ این کتاب اومدین و می‌خواین این مردگان متحرک رو به عنوان یه موضوع پر رنگ ببینید از در گوشه سمت چپ به کتاب جنگ جهانی ز مراجعه کنید.

مهدیه

مهدیه