یادداشت [یهسازاناینصفنیمهٔدرحالورودبهکالجیوم]

اولین کتاب 1404 و شروعی طوفانی، جذاب و راضی کننده. و بالاخره یه فانتزیِ واقعا قوی و ارزشمند! داستانی پر از تعلیق، کشش، پیرنگ قوی، عاشقانهی به یاد موندنی. این رمان، فراتر از صرفا یه داستان مهیجه. و دلیلش هم عناصر انسانی عمیقشه. مسائلی مثل ترس، بقا، فداکاری و یافتن هویت شخصی.. پس کی گفته فانتزی صرفا یه رمان فانتزیه و بهمون درسی نمیده؟ بنظرم باید رمانای فانتزی رو موشکافانه تر بررسی کنیم و بهش بپردازیم تا به حقایق و درسهایی که با تخیل امیخته شده پی ببریم. شخصیت پردازی عمیق و دوست داشتنی این رمان همین موضوع رو برای ما برملا میکنه. سیری که شخصیت اصلی داستان تا اخر رمان طی میکنه روند قدرتمند شدنشه و این که شخصیت دختر ضعیف با ضعفش مقابله کنه جز کلیشههای جذابیه که همیشه برای مخاطب جالبه. تحول درونیش باعث همذات پنداری خیلی از ماها با شخصیت اصلی داستان میشه.. چون همه ما در برهه ای از زندگیمون دچار شک و تردید شدیم و نسبت به تواناییامون گارد گرفتیم. و یکی از چیزهایی که خیلی به چشم من اومد، تو این کتاب در عین جنگ و اشوب، انسانیت هنوز پابرجاست. شخصیتها بر پایه ی شکست نخوردن استوار نشدن و این یکی از اصل های مهم پرداختن به یه شخصیت قدرتمنده، اون ها برای مواجهه با شکست و ادامه دادن ساخته شدن. تاکید این کتاب به این موضوع که سلاح واقعی و قدرتمند یک فرد صرفا مهارت رزمی و تناسب بدنی خوب و قدرت های جادویی نیست، بلکه روندیه که برای قدرتمند شدن طی میکنه و تلاشی که باعث میشه سِیر مطلوبی رو بگذرونه و ادم هایی هستن که با تمام وجود بهش ایمان دارن. نقد اجتماعی و استعاره های پنهان در داستان، موضوعاتی مثل طبقه بندی افراد براساس تواناییاشون، سیستم هایی که افراد رو مربوط به انجام رقابت های نابرابر میکنه، به نوعی انعکاسی از واقعیت دنیای ما هستن. لایه های عمیق رشد شخصیتی این رمان از نظر دنیا سازی، فضا سازی و به وضوح قدرت قلم نویسنده به شرح ایدهای که داخل ذهنش بوده، به غیر از فانتزی ای قوی، اکشن و هیجانآور هم هست و در عین حال به نقدهای اجتماعی و روابط انسانی هم پرداخته.. از ترندهایی بود که واقعا حق ترند شدن رو داشت! ✨
1404/1/6
از تعداد صفحات چاپ شده توی نشر مجازی به ظر میرسه که سانسور شده باشه😵💫🤌🏻