یادداشت محدثه پوررمضان
1402/4/8
3.7
اضطرابی چندظرفیتی که هم نیروی محرکه ای برای پیشرفت است و هم دلیل بسیاری از نا امیدی ها... این کتاب ساده و روان دوبخش کلی دارد بخش اول علل ایجاد اضطراب موقعیت را واکاوی می کند و بخش دوم راه حل هایی با کمک هنر،ادبیات،سیاست و فلسفه ارائه می دهد. آلن دوباتن اضطراب موقعیت را ترس از خطر شکست دربرابر آرمانهایی که جامعه مان وضع کرده است و در نتیجه از دست دادن مقام و منزلت خود معنی می کند؛ نگرانی از این بابت که نکند در حال حاضر روی پله ی پایینی از نردبان قرار گرفته ایم یا حتی نزدیک است که به پله پایینتری هم سقوط کنیم. معتقد است نگرانی از جایگاهمان روی نردبان به این سبب است که تصویر ما از خود بسیار به تصویر دیگران از ما بستگی دارد... از متن کتاب: تا سن مشخصی برای هیچ کس مهم نیست چه کار می کنیم،صرف وجود داشتن کافی است تا محبت بی قید و شرط دریافت کنیم.می توانیم پس از غذایمان آروغ بزنیم و از ته دل جیغ بکشیم و... با این وجود کسی خواهد آمد و موهایمان را نوازش خواهد کرد، لباسمان را عوض می کند و برایمان آواز می خواند. ما زندگی روی زمین را در آغوش مادر شروع می کنیم مادری که چیزی بیشتر از ادامه ی زندگی از ما نمی خواهد.... اما سرنوشت این زندگی کوتاه و شاد این است که دوام نیاورد. همین که تحصیلات مان تمام می شود مجبور می شویم جایگاهمان را در دنیایی بیابیم که زیر سلطه ی افراد جدیدی است، افرادی که تا حد زیادی با مادر فرق می کنند و طرز رفتارشان درست در قلب اضطرابِ موقعیتِ ما جا دارد: اشراف گرایان.