یادداشت زینب ملکی
1403/8/26
باید یادآوری کنم که من تخصصی ندارم و به عنوان یه مخاطب نظر میدم: کل مجموعه: ۴ ستاره نکات مثبت: علم نویسنده راجع به اساطیر ایرانی ستودنیه و به زیبایی در داستان ازش استفاده کرده. طوری که بعد مطالعهی کتاب به طرز چشمگیری راجع بهشون اطلاعات خواهید داشت. کلیت داستان بسیار خلاقانه، عالی و برگریزونه😅 روایت و قلم نویسنده قوی و دلچسب و تا حدودی شبیه به« تالکینه». سرشار از توصیفات قشنگه. مخصوصا راجع به طبیعت. نویسنده حرفی برای گفتن داره و از دیدگاه خوبی هم بیانش میکنه. فرهنگ ایرانی و فضای ایرانی و... به خوبی در کتاب جا افتاده. نقشهی اول کتاب و پیوست آخر کتاب بسیار کمک کننده است. نکات منفی: صفر و صد بودن شخصیتها رو دوست ندارم. نه اینکه شخصیت خاکستری نداریم، ولی خیلی کمرنگ و گذرا هستند. گاهی اوقات داستان زیادی کلیشهای میشد و حتی این حس و میداد که نویسنده درحال تحمیل اعتقادات خودشه، یا شکل مناجاتنامه میشد؛ در کل داستان اونجوری که باید در نمیاومد، مثل جریان مسمغان. از توان نویسنده خارج نبود که شخصیتپردازی قویتری داشته باشه مخصوصا راجع به شخصیتهای اصلی!( شاید اضافه کردن یک الگوی رفتاری خاص کمک کننده میبود، مثل غرغرهای آتش گیره) گاها قدرتهای پتشخوآرگر و سمت تاریکی و روشنایی و... برام مبهم میشد. نویسنده از اتفاقاتی که باعث شوک مخاطب میشد جلوجلو خبر میداد که براش آماده باشیم. ولی چرا خب؟!!؟؟؟!!!! شوکه شدن یکی از بهترین جذابیتهای داستانی برای مخاطبه که نشون میده داره این داستان رو زندگی میکنه. گاها ریتم کند میشد و اذیت کننده بود. شاید اگر همین حجم از اتفاقات در جلدهای کمتری نوشته میشد، هم ریتم تندتری داشت و هم جذابیت بیشتری. حقیقتا انتظار جنگهای بزرگتر و بهتری داشتم. از طرفی انتظار از دست دادن شخصیتهای اصلی بیشتری داشتم، مخصوصا در طول داستان. به نظر من گاهی اوقات سبک نوشتاری و محتوای داستان برای مخاطب نوجوان سنگین و در نتیجه حوصلهسربر میشد.( البته این رو مخاطب نوجوان نظر بده بهتره) شاید این نکات خیلی ریز باشند یا خیلی سختگیری کرده باشم، ولی توقعم رو خود نویسنده، با قلم خوبی که داره، بالا برده. 😁♥️ در کل مجموعهی جذاب و خوبیه، ارزش خواندن صد در صد داره.و واقعا خوشحالم که همچین نویسندههای توانمندی داریم. بهترین جلد مجموعه به نظرم جلد یک بود. بهترین ماجرا هم داستان خنثیتی و گرشاسپ.