یادداشت فاضل تقوی
1403/12/5
#معرفی_کتاب هوالحق خداوند متعال در سورهی مبارکهی أَنْبِيَآء در مورد موعود چنین میفرمایند: وَلَقَدْ كَتَبْنَا فِي الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُهَا عِبَادِيَ الصَّالِحُونَ(١٠٥) بعد از توراتِ موسی، در زبورِ داوود نوشتیم که: «حکومت بر زمین به بندگان شایستهام میرسد!» (١٠٥) کتاب «امید و انتظار» اثر مرحوم علامه جعفری (رضواناللهتعالیعلیه) در راستای آیهی مبارکهی فوقالذکر میباشد. علامه تلاش کرده اند. انتظار را از جهات مختلف مورد بررسی قرار بدهند. طرح جلد و بخصوص نوشتار پشت جلد کم کیفیت بود. خلاقیتی هم در طراحی جلد آن نشده بود. قسمت دیباچهی ناشر طولانی و بیشتر حوصله سربر بود برای مخاطب، ناشر میتوانست در یکی دو صفحه به گوشهای از زحمات مولف و ارزش محتوای کتاب اشاره و بسنده کند. پاورقی های توضیحی برای مخاطب عام عوض اینکه راهگشا باشند گیج کننده بودند. یکی از کار های مثبت موسسهنشرآثارعلامهجعفری این بود که در آغاز کتاب برای اقشار مختلف و در سطوح مختلف سیر مطالعاتی آثار علامه جعفری را ارائه داده بودند. علامه در مقدمه سیر کلیاتی از کتاب برای مخاطب میدهند. بعد شروع به تبیین و نقد وضعیت و ایسم های مختلف قبل از ظهور میکنند. سپس علت نیاز به مسئلهی ظهور و انگیزهی آن را شرح میدهند. علامه به خوبی مرز باریک بین خیال و امید را مشخص میکنند و نقش امید را برای انسان منتظر تبیین میکنند. کتاب حاضر از لحاظ عقلی و نقلی به مسائل پیرامون ظهور نگاه میکند و این نکته می تواند از نکات مثبت کتاب باشد. همچنین بخاطر وجود برخی مطالب فلسفی ممکن است کتاب کمی برای مخاطب ثقیل باشد که با دقت نظر خواننده قابل حل است. علامه دوران پساظهور و نوع و مدت حکومت مهدی موعود را نیز با دلایل عقلی و نقلی شرح و تبیین میکنند. توصیه میکنم کتاب برا بخوانید و در نظر داشته باشید این کتاب را باید خواند و با صرف تورق نمیتوان جان کلام علامه را به جان خرید. فاضل تقوی | یادداشت های مجنون #امید_و_انتظار #علامه_جعفری #نشر_ارمغان_طوبی