یادداشت مریــ🌿م
کتاب داره وضعیت شهری رو گزارش میکنه که درگیر طاعون شده، از لحظه شروع تا پایان بیماری رو مرحله به مرحله با جزئیات نوشته که برای کسایی که دوران کرونا رو تجربه کردن خیلی ملموسه. کتاب چند تا شخصیت محوری داره که هر کدوم از این شخصیتها ویژگیها و دغدغههای خاص خودشون رو دارن، ولی این بین شخصیت اصلی یعنی دکتر ریو، خیلی نظر منو به خودش جلب کرد. دکتر ریو با وجود اینکه نگرانیهای مهمی توی زندگی شخصیش داره ولی از اول تا آخر این جریان کنار مردم میمونه و با اینکه کاری جز تشخیص دادن بیماری از دستش برنمیآد و هر روز شاهد مردن تعداد زیادی آدم بر اثر این بیماری میشه، ولی کم نمیآره و عقب نمیکشه. اگه قصد دارید کتاب رو بخونید، بهتره اینو در نظر بگیرید که قرار نیست توی کتاب اتفاق غیرمنتظرهای بیفته و یه جورایی فراز و فرود خاصی توش احساس نمیشه، فقط میشه گفت سه بخش کلی داره، اوایل کتاب که بیماری تازه داره شیوع پیدا میکنی، اواخر کتاب که طاعون کمکم عقبنشینی میکنه و شهر به حالت عادیش برمیگرده و حد فاصل بین این دو بخش که بیشتر حجم کتاب رو شامل میشه دوران اوج این بیماری مهارنشدنیه که باعث مرگ خیلیها میشه. شرایط مردم این شهر با وجود این بیماری خیلی پیچیدهست، در عین حال که عزیزی رو از دست دادن بر اثر بیماری، هنوز نگران مبتلا شدن بقیه اعضای خانواده و خودشون هستن، خیلیهاشون مجبورن از هم دور بمونن و وارد قرنطینه بشن و در کنار رنجی که به خاطر از دسترفتگانشون باید تحمل کنن در حالی که حتی فرصت سوگواری هم نداشتن، درد جدایی و دوری از بقیه اعضای خانواده و دوستان هم آزارشون میده، اما با وجود تمام این شرایط سخت همچنان امید دارن به اینکه زنده بمونن و زندگیشون رو دوباره بسازن. برای من خوندنش خیلی طول کشید چون حین خوندنش چندتا کتاب دیگه خوندم و با اینکه حتی خیلی از بخشهای کتاب کشش زیادی به داستان احساس نمیکردم اما از خوندنش راضیام، با وجود تمام ویژگیهایی که گفتم و ممکنه برای خیلیها نکته منفی باشه اما به نظرم خوندن این کتاب خالی از لطف نیست.