یادداشت Haniyeh
1403/4/19
3.1
قتل دختر نوجوانی به نام "آدلا" در یک روستای کوچک باعث میشه همهی روستا کارشون رو تعطیل کنن و داستان این قتل رو دنبال کنن. حین بررسی صحنه جرم که همهی اهالی روستا حضور دارن، پسر فروشندهی روستا به نام "رامون" به غلط، دوستپسر آدلا معرفی میشه و رامون هم این قضیه رو میپذیره اما بعد اوضاع پیچیده میشه، چون همه میگن که رامون باید قاتل رو پیدا کنه و با کشتنش، انتقام مرگ آدلا رو بگیره. این کتاب میتونست خیلی بهتر باشه ولی متاسفانه جناب نویسنده علاقهای به شخصیتپردازی نداشتن. مثلا دربارهی رامون تا آخر نمیفهمیم چی باعث شد چنین تصمیم احمقانهای بگیره و تا آخر هم پاش بمونه. ❗از اینجا اسپویل کردم و اگر حساس هستید نخونید: _ رامون همینجوری الکی قبول میکنه دوستپسر آدلا باشه. از اونجایی که چیزی از رامون نمیدونیم فقط همینجوری نظارهگر حماقتهاش هستیم تا وقتی که داستان تموم بشه. اگر مثلا یه آسیبی یا کمبودی یا علاقهی پنهانی یا کلا یه چیزی بهمون نشون داده میشد میگفتیم دلیل رفتار رامون این بوده. _ "خوستینو" و "کارملو" هم پلیسهای فاسد روستا هستن که بودن یا نبودنشون فرقی نداره. اونا تلاشی برای پیدا کردن قاتل نمیکنن و حتی به داستانهای پیشآمده دامن میزنن و سختترش میکنن. اما ما درباره اونا هم چیز زیادی نمیفهمیم. _ گابریلا هم که اصلا وجودش حس نمیشه، سر جمع فکر کنم پنج تا دیالوگ هم نداشت درحالیکه باعث بدبختی کولیه، از فکرش دربارهی کولی یا پدرو هم چیزی نمیگه. اینکه از زندگی الانش ناراضیه رو نمیگه یا اینکه کولی رو دوست داره یا مثلا اون رو راه رهاییش میدونه یا هرچیزی شبیه به این هم تو فکرش نیست. کلا یه کویر خالیه. _ یه مشکل دیگه هم این بود که عشق این کتاب بیشتر عشق تختخوابی بود. یعنی نویسنده معتقد بود همین که از روابط اینچنینی شخصیتها صحبت کنه باعث میشه عشقشون برای ما کاملا نمایان بشه و نیازی به نوشتن ابعاد دیگر عاشقبودن نیست. نتیجهی این شخصیتپردازی بد و عشقهای غیرقابل درک این شد که من با هیچکدوم از شخصیتها ارتباط نگرفتم. _ پایان کتاب هم که چیز عجیبی بود. خود خوستینو به رامون کمک میکنه کولی رو بکشه، بعد وقتی این اتفاق میافته به رامون میگه فرار کن! بهش فکر کردم و به این نتیجه رسیدم که جناب نویسنده میخواست یه پایان دراماتیک داشته باشه پس مجبور بود یهجوری اول رامون رو بفرسته بره که بعد بتونه دوباره به شهر برگرده و پایان جذابی رقم بخوره. ❕بدون اسپویل: شخصیتپردازی، روابط و پایان داستان از نظر من به دلایلی که بالا گفتم خوب نبودن. بنابراین کتاب پیشنهادی نیست.