یادداشت فرهاد کریمی

        اصولا ادبیات کلاسیک رو نمیشه به همه پیشنهاد داد. سزار بیروتو هم از این قاعده مستثنی نیست. علتش هم بر میگرده به همون توصیفات زیادی که نویسندگان کلاسیک تو آثارشون به کار میبرن. البته بالزاک تو این کتاب یکم سنت شکنی کرده بود و به جای اینکه روی توصیف محیط وقت بزاره تمرکز خودش رو برده بود روی توصیف حالات و روحیات شخصیت ها که خب این کار باعث شده بود کمی از اون ملال آوری داستان کمتر بشه و خواننده رو تشویق به خوندن ادامه داستان بکنه. کلیت داستان هم بر محوریت زندگی فردی ساده و خوش باور یعنی آقای بیروتو میچرخه که خواهید دید که چطور در دام دوستان شیاد خودش میافته و زندگیشو تباه میکنه. داستان در لایه های خود درس های مهمی همچون ارزش خانواده - دوستی و قناعت رو به خواننده یادآوری میکنه که نکته بسیار مهمیه.
در کل من این کتابو به دوستداران ادبیات کلاسیک پیشنهاد میکنم اما برای بقیه دوستان توصیه من اینه که اگر بخوان این کتابو بخونن اونو مابین خوندن کتابای دیگشون جای بدن.
      
6

3

(0/1000)

نظرات

🔮

🔮

1403/1/24

سلام. از بالزاک چه کتاب‌هایی رو خوندین؟ من باباگوریوش رو خوندم و دنبال انتخاب کتابای دیگه‌ش برای هم‌خوانی‌م. در همون حد و اندازه باباگوریو و چه بسا بالاتر. 
2

0

سلام
حقیقتش از کتاب های بالزاک باباگوریو- زن سی ساله- چرم ساغری و همین کتاب سزار بیروتو رو خوندم. اصولا نوشته های بالزاک با توصیفات زیاد از محیط و شخصیت ها شناخته میشه. برای همین خوندن اونها از حوصله کتابخون های نسل جدید خارج هستش. من خودم زن سی ساله و چرم ساغری رو تا نیمه بیشتر نتونستم ادامه بدم ولی باباگوریو و سزار بیروتو بهتر بودن و توصیفات اضافه در اونها به شدت اون دوتای قبلی نبود. الان هم قصد دارم خوانش کتاب بعدیم زنبق دره باشه که تعریفشو زیاد شنیدم. 

0

🔮

🔮

1403/1/24

ممنونم از راهنمایی‌تون. شنیده بودم یک ترجمه‌ی شاعرانه از زنبق‌دره هست که تو برنامه‌م گذاشتم.  
@Dante 

1