یادداشت همشهری جوان
1401/3/8
رمان «نقب زدن به امریکا» اثر آن تایلر نویسنده رمانهایی مثل «عبور مردگان»،«شام در رستوران غربتزدگان» و «درسهای تنفس»(که این آخری برندهی جایزه پولیتزر هم بود) به فارسی ترجمه شد. این نویسنده در طول دوران نویسندگیاش جوایز زیادی را از آن خود کرد و حدود پنج کتاب او نیز به فیلم سینمایی یا سریال تلویزیونی تبدیل شدند. نویسنده آمریکایی«نقب زدن به امریکا» در سال 1963 با تقی مدرسی، نویسنده و روانپزشک ایرانی آشنا شد و علایق مشترک این دو در ادبیات باعث ازدواج آنها شد. آن تایلر این کتاب را هم دررابطه با همین اتفاق و دوگانگی در مسائل زندگی ایرانی و آمریکایی نوشته است. تقریبا در همه آثار آن تایلر، خانواده، مورد توجه است. تایلر در 1979گفته است: «علت علاقهی من به موضوع خانواده کنجکاویام در این مورد است که انسانها چطور باهم سر میکنند، چطور سازگار میشوند، خود را تطبیق میدهند، اصطکاک پیدا میکنند، تسلیم میشوند و صبح روز بعد این فرآیند را مجدد از سر میگیرند و خانواده مناسبترین وسیله برای بررسی این مسائل است.»این کتاب مدتی قبل در سال 90، با ترجمه کیهان بهمنی و عنوان «حفرهای تا آمریکا»توسط نشر افراز به چاپ رسیده بود. رمان «نقب زدن به امریکا»10 فصل دارد و نسخه چاپ شده نشر چشمه، در انتهای آن، گفتوگویی با آن تایلر نیز درج شده است. فائزه خابوری، شمارهی506 همشهری جوان، 16 خرداد 94